Digidexo.com

Typer kosthold som lindrer irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en lidelse preget av magesmerter, oppblåsthet, kramper, diaré og forstoppelse. Disse symptomene kan føre til mye ubehag, men kan være godt kontrollert med de riktige endringer i kostholdet. For noen mennesker, kan IBS symptomer trenger medisiner eller stress management teknikker i tillegg til kosten forbedringer.

Matvarer for å unngå

For noen mennesker, kan enkelte matvarer forårsake irritasjon. For eksempel, mange mennesker opplever at meieriprodukter føre sine symptomer til å blusse opp. I dette tilfellet bør meieriprodukter unngås, men sørg for at du får disse næringsstoffene fra andre kilder og ta et supplement hvis du må. Yoghurt synes ikke å være så irriterende som andre meieriprodukter for de fleste mennesker på grunn av bakterier den inneholder.

Kostfiber

Fiber er en viktig del av enhver diett, men det er spesielt viktig for de med irritabel tarm syndrom. Fiber holder avføringen myk og hindrer forstoppelse, men vær forsiktig når du øker ditt daglige inntak. Øk fiber sakte med en hastighet på bare noen få gram per dag. Dette vil bidra til å forhindre gass og oppblåsthet som kan oppstå med en plutselig, stor økning i fiber. Mat som hele korn, frukt og grønnsaker er gode kilder til fiber.

Porsjonene

Store eller tunge måltider kan føre til irritabel tarm syndrom symptomer forverres. For å unngå en flareup fra overspising, prøver å spise mindre måltider oftere i løpet av dagen.

Vann

Vann er svært viktig for riktig fordøyelse, og spesielt for de som kan ha mer problemer med å holde hydrert på grunn av diaré. Mål å drikke seks til åtte glass vann per dag og unngå kullsyreholdige drikker, da disse kan føre til at gass.