Digidexo.com

Hva er fordelene med Klamath krystaller?

Klamath alge krystaller er en fryse-tørket, pulverisert form av en blå, grønne alger høstet fra Klamath Falls i Oregon. Krystallene selges også i kapsel og flytende form. Hollywood filmstjerner Demi Moore og Bruce Willis har sluttet det for sin tilsynelatende energi-boosting effekt. Den har et høyt innhold av vitaminer og antas å styrke immunforsvaret, bedre humør og behandle eller forebygge en rekke helsemessige forhold.

Næringsstoffer

Klamath alger krystaller er en god kilde til B-vitaminer, ifølge Susan Clark, tidligere naturlig helse reporter for London Times og andre britiske publikasjoner. Dette er et viktig punkt for veganere fordi B-12 er et essensielt næringsstoff, men finnes hovedsakelig i kjøtt, egg og meieriprodukter. De fleste plante kilder som har B-12 inneholder en form som mennesker ikke kan forbrenne. En studie i 3 mars 2009 utgaven av International Journal for Vitamin og ernæringsforskning bekreftet sin verdi som en kilde til B-12.

Clark til at algene inneholder en betydelig mengde jern i en form som er lett i menneskekroppen til å absorbere og bruke.

Klamath alger krystaller er rike på antioksidanter, ifølge en gruppe ledet av Universitetet i Modena forsker Alessandro Genazzani i en 25 april 2009 utgaven av gynekologisk endokrinologi journal.

Menopause

Genazzani team fant også at en Klamath alger ekstrakt spray (Klamin) redusert overgangsplager hos kvinner og kan være et levedyktig alternativ for hormonbehandling.

Mood Enhancer

Algene inneholder også fenyletylamin, et naturlig forekommende kjemisk forbindelse som kan redusere og forebygge depresjon, Genazzi team bemerket.

Advarsler

Dr. Stephen Barrett rapportert på Quack Watch at Oregon Health Department fant at Klamath Lake alger hadde betydelige nivåer av microcystins, giftstoffer som er lagret i, og kan skade leveren. Han advarte også at alger høstet fra brakkvann dammer og innsjøer (som Klamath Lake) kan forårsake gastroenteritt og hepatitt.

Klamath alger kan forårsake øyeirritasjon og utslett på kontakt, ifølge Environmental Protection Agency, flere California miljøorganisasjoner og en artikkel i den 21 august 2009 utgaven av The Oregonian avisen.