Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom Luer Slip & Luer Lock?

Hva er forskjellen mellom Luer Slip & Luer Lock?


Sprøyter med nåler tilveiebringe en fremgangsmåte for å administrere medisin i kroppen uten behov for en pasient å svelge blandingen. Sprøyter også fjerne kroppsvæsker, slik som blod, for analyse. Mange varianter av sprøyter har blitt utviklet som avansert teknologi, behov oppsto og innovasjoner oppstod. Blant nyvinningene var et par forskjellige metoder for å feste nåler sikkert, men bare til de sprøytene. Luer slip nåler og Luer lock nåler tilbyr to forskjellige festepunkter for ulike medisinske bruksområder.

Sprøyte Historie

H. Wülfing Luer utviklet en all-glass sprøyte nær slutten av 1800-tallet. I 1950, nye teknologier var kommer til, som radioisotoper (radioaktive elementer), spørre utvikling av mer presise sprøyten delene for eksperimentering. Avtakbare nåler, som Luer slip og Luer lock nåler, forut fleksibilitet for ulike applikasjoner i vitenskap og medisin.

Luer Slip

Luer slip nåler bare skyve på en sprøyte s fat eller kropp. Som nålen presser på fat, passer det ligger tett inntil forsamlingen, selv om det ikke er låst sikkert som en Luer lock-stil nålen er. Den Luer slip nålen typen er vanlig for mindre viskøse medisin injeksjoner, så som vaksiner. Det er også egnet for uttak av blod for blodtesting.

Luer Lock

Luer lock nåler bruke en vridende bevegelse for låsing nålespissen til fat. Dette nål typen er festet på fat, uten evne til å gli av som Luer slip. Men gjør dette låsemekanisme nålen og fat montering tryggere for tykke medisin injeksjoner. Det er ingen mulighet for den tykke medisin skille kanylen fra sylinderen på grunn av høye trykk under injeksjon. Suger abscesser, full av tykk puss, krever en Luer lock nål for å flytte utslipp fra pasienten til sprøyten er fat.

Helse sikkerhet

Skille evne Luer lock og Luer slip nåler fra sprøytesylindrene gir en mer grundig rengjøring etter bruk. Arbeidere skille nåler fra fat og legg nålene i en alkohol løsning for sterilisering. Tønnene kan ikke legges i alkohol siden gummistemplet spissen vil bli skadet fra alkohol eksponering. Etter sterilisering, er både nåler og fat kokt for ytterligere rensing. Adskillelsen av delene muliggjør mer rengjøring infiltrasjon innenfor trange interiøret av både nålen og sylinder, som produserer en helt ren og steril sprøyte for fremtidig bruk.

Betraktninger

Nålen største diameter er også en viktig faktor, sammen med slip eller låsesammenstillingen. Ved hjelp av en liten sporvidde, eller liten diameter, nål med en tykk legemidlet kan få nålen til å løsne fra sylinderen eller forårsake at pasienten smerte, uavhengig av glidelåsen eller spisstype. Medisinske fagfolk bør kontrollere måler størrelse og nål vedleggstyper før injisering pasienter.