Digidexo.com

Visdomstenner Removal & Sinus Komplikasjoner

Visdom tennene, også kalt tredje året jekslene, er som regel fjernes hvis kjevebenet er for liten til å imøtekomme dem. De fleste oral kirurger anbefaler å ha din visdom tennene fjernet en gang i tenårene. Normalt er visdom tann fjerning en enkel prosedyre, men hvis de øvre visdomstennene er i umiddelbar nærhet til din lomme hulrom det kan være komplikasjoner.

Fordeler med fjerning

Innen du er en voksen, vil du normalt ha 16 tenner i din topp kjeve og 16 tenner i bunn kjeven inkludert visdomstennene. Du kan ikke være i stand til å se din visdom tennene fordi de kan bli påvirket i kjevebenet. Siden de fleste munner rommer bare 28 tenner, kan visdomstennene presse på de andre tennene og forårsake trengsel, eller kan bare komme opp delvis og forårsake infeksjoner og tannråte.

Tidlig fjerning

Visdom tann fjerning har færre komplikasjoner når visdomstennene ikke er fullt utvokst. Visdomstenner vanligvis kommer inn etter dine 12-års jekslene, så det betyr at de bør komme i løpet av tenårene. Visdomstenner som er fullt vokst har lengre røtter og kan føre til komplikasjoner hvis disse røttene strekker seg inn i overkjeven nær sinus hulrom.

Perforert Sinus

Sinus maxillaris hulrom er over toppen kjeven bak kinnbena. Når din visdom tennene er fjernet, kan sinus hulrom bli utsatt eller perforert dersom visdomstenner roten strekker seg inn i den. Denne forekomsten er mindre sannsynlig når røttene ikke har dannet på visdomstennene ennå.

Blodpropp former

Hvis sinus hulrom er eksponert under visdom tann kirurgi vil det trolig stenge på egen hånd. Etter visdom tenner er fjernet, for en blodpropp former i hullet starter helingsprosessen, er dette normalt levre og bør ikke bli forstyrret. Når du forlater tannlege kontoret, har oral kirurg du bite ned på gasbind pads å danne blodpropp som holder sinus området avstengt fra munnen.

Etter Surgery

Den kjevekirurg sender deg hjem med beskjed om å ta vare på sinus åpningen så det vil gro normalt. Kirurgen foreskriver vanligvis antibiotika for å unngå smitte. Han kan også foreskrive en decongestant å holde bihulene klart under healing. Han vil instruere deg om ikke å drikke av et sugerør og å unngå nysing å holde fra dislodging beskyttelses blodpropp som har dannet.

Komplikasjoner

Hvis sinus ble perforert du kanskje legge merke til blod i nesen eller erfaring neseblødning. Hevelse og smerte er normalt etter visdom tann fjerning, men hvis du opplever mer smerte enn normalt i sinus området, ring din kjevekirurg. Hvis perforeringen ikke leges på egen hånd, kan oral kirurg gjøre kirurgi for å dekke åpningen med tannkjøttet.