Digidexo.com

Tegn og symptomer på subchorionic Hematoma

Tegn og symptomer på subchorionic Hematoma


I noen gravide kvinner, kan blodpropper dannes inne lagene i morkaken, som fører til det som kalles en subchorionic hematom - teknisk sett er det blodet samlet seg inne foldene av chorion. Hvis klumpen blir stor nok, kan det føre til separasjon av placenta og livmorveggen. Men mest subchorionic hematomer helbrede seg selv uten behandling etter 20 ukers svangerskap. Det er tegn og symptomer på subchorionic hematom du kan se etter i løpet av de første ukene av svangerskapet.

Symptomer

Det viktigste symptomet på subchorionic hematom er vaginal blødning. Blødning kan være tunge eller lette, avhengig av størrelsen av det subchorionic hematom. Blødning kan også være et tegn på spontanabort tidlig i svangerskapet, så du bør ringe legen din hver gang du legger merke til vaginal blødning i løpet av svangerskapet. Hvis en subchorionic hematom er liten nok, kan det aldri forårsake blødning eller spotting og vil til slutt løse på egen hånd.

Forekomst

Hva kan man forvente Online melder at én av fem kvinner kan oppleve blødning tidlig i svangerskapet, men det er ikke kjent hvor mye av dette skyldes subchorionic hematom. Graviditet tap som følge av subchorionic hematom er 1-3 prosent. Faktisk mer enn 50 prosent av kvinner som opplever første trimester blødning, enten det er relatert til subchorionic hematom eller noe annet, vil gå på å ha en sunn graviditet, ifølge Hva kan man forvente Online.

Making the Diagnosis

En high-tech ultralydundersøkelse kan bekrefte en diagnose av subchorionic hematom. Leger kan bruke en abdominal ultralyd på magen eller en transvaginal ultralyd gjennom skjeden for å stille diagnosen. Noen ganger er den subchorionic hematom vanskelig å få øye på. Men hvis blødningen er til stede og leger kan vurdere trivsel for fosteret gjennom ultralyd, gjør legen diagnosen subchorionic hematom. I mange tilfeller, leger diagnostisere subchorionic hematom under en rutinemessig ultralyd når pasienten merker ingen symptomer.

Årsaker

Det er ingen kjent årsak til en subchorionic hematom, men det kunne forholde seg til implantasjon av egget. Det er mulig egg tårer bort eller svakt skiller fra livmoren ved tidspunktet for implantering, forårsaker blødning. Det finnes ingen måter å hindre subchorionic hematom, og det skjer blant kvinner i alle aldre og rase.

Behandling

Akkurat som det ikke er årsaken til subchorionic hematom, det er heller ingen spesifikk behandling. Noen leger oppfordrer kvinner til å ta det med ro, og det er mulig en lege vil råde kvinner med subchorionic hematom å avstå fra seksuell aktivitet før blodpropp blør ut eller oppløses. Hvis legen mener det er nødvendig, kan hun bruke blodfortynnende til hovedsak gjøre blodpropp "blø ut." Hormonene østrogen og progesteron kan også være foreskrevet for å hjelpe den tidlige utviklingen av svangerskapet, hvis det er nødvendig.