Digidexo.com

Piping i førskolebarn

Piping i førskolebarn


Så mange som 25 prosent av førskole-alder barn opplever tungpustethet, ifølge Dr. Khoulood Fakhoury, en assisterende professor i pediatri ved Baylor College of Medicine. Myriad forhold, men kan føre til piping i barn. De spenner fra milde sykdommer til mer alvorlige, langvarige sykdommer.

Vanlig Hoste

En førskolebarn som wheezes kan bare være lidelse bivirkninger av en vanlig hoste. Selv om piping i barna kan ofte høres alvorlig, hvis det er et resultat av en hoste, er tilstanden usannsynlig å presentere en årsak til bekymring. Faktisk, nonprofit gruppe Barn Helse antyder at hoste er faktisk bra for preschoolers, som det "bidrar til å beskytte luftveiene i halsen og brystet." Når det er sagt, hvis barnets tungpustethet blir alvorlige, bør en lege konsulteres for å avgjøre om tungpustethet er relatert til en mer alvorlig tilstand.

Bronkitt

Bronkitt er en vanlig tilstand blant førskole-alder barn, og tungpustethet er blant sine symptomer. Forårsaket av infeksjon, er bronkitt mest utbredt i den kalde og influensasesongen. Det fører til betennelse i luftrøret (trachea) og luftveiene som mates inn i lungene. De hovne luftveier gjør exhaling vanskelig og forårsake tungpustethet. Piping i barna, som ofte kan høres ut som en high-pitched plystre blir blåst når barnet puster ut, kan behandles når forårsaket av bronkitt. Leger kan foreskrive en inhalator, for eksempel Albuterol, noe som bidrar til å åpne luftveiene.

Astma

Piping i barn i førskolealder kan være et symptom på astma. Ifølge Jennifer Kim, behandlende lege ved Children Memorial Hospital, "De fleste barn utvikler sine første symptomer før 6 års alder." Astma, noe som fører til luftveiene blir hovne og svekket, kan utløses blant preschoolers ved løping, hopping eller overdreven latter eller gråt. Førskolebarn er også mer utsatt for anfall av astma om natten. I sin artikkel "tungpustethet hos spedbarn og barn i førskolealder," Kim skriver at leger vanligvis behandle en preschooler astma med det som kalles en "inhalert bronkodilatator, for eksempel Albuterol."

Inntak av et fremmedlegeme

En førskolebarn som wheezes kan ha et fremmedlegeme fast i et luftveier, forårsaker pustevansker. Hvis barnet svelget en leke eller annet objekt, kan det ha blitt sittende fast i luftrøret eller luftveier og kan føre til kortpustethet eller kveles. Slik at barnet kan hoste kan naturligvis løsne objektet. Alternativt anbefaler online forum Family Doctor clearing luftveiene med fingeren. Skal barnet begynne å kvele, ringe 911 umiddelbart.

Viral Luftveisinfeksjoner

Førskole-alder barn lider av et gjennomsnitt på seks virale luftveisinfeksjoner hvert år. Ofte kalt øvre luftveisinfeksjoner (Uris), slike forhold typisk manifest under kalde og influensasesongen, og er forårsaket av virus. Den vanligste blant preschoolers er rhinoviruses, influensavirus (i årlige vinterepidemier), parainfluenza virus, respiratorisk syncytialvirus (RSV) og enterovirus.

Betennelsen skyldes viral luftveisinfeksjoner forårsaker ofte tungpustethet og kunne gjøre et barns pust blir rask eller alvorlig anstrengt. En ekstrem innsnevring av luftveiene kan også gjøre et barn gisp, som er et symptom vanligvis forbindes med RSV. Barna trodde å være lider av RSV bør undersøkes av en lege umiddelbart.