Digidexo.com

Naturlig behandling av en Blokkert arteria carotis

Carotis leverer den største tilførselen av blod til hjernen. Arteria carotis stenose er en innsnevring av arterien forårsaket av en opphoping av plakk; rusk i blodet sammensatt av materialer slik som kolesterol, fett og kalsium. Dette klissete rusk samler seg inne i veggene i blodårene dine og kan blokkere blodstrømmen til hjernen. Naturlig behandlingsstrategier er tilgjengelige for å hindre eller bremse utviklingen av plakk dannelse.

Livsstil endringer

The Mayo Clinic antyder livsstilsendringer som kan bremse oppbygging av plakk i halspulsåren. Målet med å gjøre disse endringene er forebygging av TIA (TIA), ofte kalt mini-slag. Dette skjer når blodstrømmen til et parti av hjernen er midlertidig blokkert eller redusert ved en blodpropp eller del av plakk. Endringer i livsstil kan også hindre et slag hvorunder blodstrømmen forblir sperret, skade en del av hjernen. Røykeslutt vil redusere arteriell stress, og sammen med å begrense alkoholforbruket, er en viktig endring.

Ernæring

The Mayo Clinic anbefaler kosttilskudd endringer som begrenser natrium (salt) inntak for å redusere blodtrykket og redusere risikoen for slag. Mettet fett og kolesterol bør også være begrenset, og kan erstattes med sunnere flerumettet og enumettet fett. The University of Michigan Health System sier flerumettet fett finnes i vegetabilske oljer, fisk og sjømat. Vegetabilske oljer, nøtter, frø og planteføde, som avokado, er gode kilder til enumettet fett.

Forbruker frisk frukt og grønnsaker vil gi deg viktige næringsstoffer som kalium og antioksidanter. Antioksidanter bidra til å bekjempe frie radikaler som er kjent for å bidra til plakk som sitert av National Institute on Aging.

Trening

The Journal of American College of Cardiology (JACC) sier regelmessig mosjon kan bidra til sunnere blodårer, og har vist seg å reversere hjerteskader. Utøve og opprettholde en sunn vekt vil senke blodtrykket og redusere kolesterolnivået.

Overvåkings betingelser

Hvis du har høyt blodtrykk, diabetes eller høyt kolesterol, er alle medvirkende faktorer i carotisar sykdom, de bør overvåkes nøye. Aspirin har en blodfortynnende effekt og kan hindre dannelse av blodpropp i blokkerte arterier. Snakk med legen din om mulige fordeler av å inkludere en daglig lavdose acetylsalisylsyre (81 mg) som en del av behandlingsregime.