Digidexo.com

PDT Kreftbehandling

Fotodynamisk terapi (PDT) er en kreftbehandling som kombinerer et fotosensibiliserende agent med lys. De fotosensitisere blir presentert for en bestemt bølgelengde av lys for å utvikle en type av oksygen for å drepe kreftceller. PDT kreftbehandling har vært brukt for å behandle prostatakreft, hudkreft og brystkreft, så vel som andre typer kreft.

Hvordan PDT verk

Pasienten tar photosensitizing agenten muntlig. Alle kroppens celler absorbere agent, men kreftcellene beholde agenten lenger, og det bygger i kreftvev. Midlet later de normale cellene etter 24 til 72 timer, men det forblir i celler som er unormale. Da disse svulstene er åpenbart for laserlyset. Det fotosensibiliserende middel i tumorcellene foregår i lyset, noe som resulterer i utviklingen av oksygen for å ødelegge kreftceller. PDT kan også vekke immunforsvaret å avverge kreftcellene. Den PDT lyset er fra en spesifikk lys eller spesielle laser som avgir en elektronisk lyskilde. De fleste pasientene får PDT behandling på poliklinisk basis. Det er noen ganger brukt i kombinasjon med andre cancerterapier, så som kjemoterapi, strålebehandling og kirurgi.

Når PDT brukes

PDT kreftbehandling er brukt på pasienter som er i relativt god helse. Pasientens kreft må ikke har aktivt skjemmet vitale organer eller strukturer i pasientens kropp. En høringsprosess fortsetter alltid PDT behandling. En foreløpig intervju vil bli utført for å fastslå om kreftpasienten er en god kandidat for terapi. Pasienten må fullføre en pasient spørreskjema om sin generelle helse og eventuelle tidligere medisinske tilstander. Han må også fylle en lege spørreskjemaet, noe som vil gi PDT behandling sentrum for å få pasientens medisinske journaler, røntgenstråler og skanninger. Etter behandlingen senteret mottar postene, vil det gjøre en beslutning om hvorvidt PDT behandling er riktig for pasienten og hans bestemt type kreft.

Pros av PDT

PDT har vist seg å fungere like bra som strålingsterapi eller kirurgi ved behandling av enkelte former for kreft. Fordelene til PDT kreftbehandling er at det er ingen langvarige bivirkninger når prosedyren er riktig utført. PDT er ikke like invasiv som kirurgi og kan målrettet. PDT kan dupliseres flere ganger på samme sted, i motsetning til stråling, og etterlater ingen eller svært lite arrdannelse etter PDT området helbreder.

Ulemper med PDT

PDT er begrenset til områder lyset kan nå, så det er oftest brukt til å behandle kreft som er på eller rett under huden eller som er i interne organ fôr. Stoffet kan sendes gjennom hele kroppen, men PDT behandling kan arbeide bare i områder som er utsatt for lys. Av denne grunn er PDT ikke et godt valg for kreft som har spredt seg til andre områder. PDT narkotika også føre til at pasienter blir følsomme for lys.