Digidexo.com

Farene ved Tylenol

Tylenol, som er en paracetamol (APAP), er en over-the-counter medisiner som brukes primært for å lindre smerter i kroppen din. For eksempel kan det bidra til å avlaste kaldt symptomer, tannpine, hodepine, muskel smerter, leddgikt smerte, ryggsmerter, kramper og reduserer feber. Selv Tylenol har mange fordeler, det kan også være svært farlig.

Barn

Tylenol kan være utrygt for barn. Tylenol er ment å være en voksen produkt. Så, bør barn under 12 år ikke ta regelmessig Tylenol. Hvis tatt av et barn yngre enn 12, kan det føre til leverskader og overdoser. Det er barnas Tylenol versjoner på markedet som er ment for barn å ta, men selv det skal være overvåket nøye.

Overdose

Det er svært viktig for en person å ta Tylenol å lese etiketten på flasken. Tylenol kan være farlig hvis en person ikke ta den anbefalte doseringen. Hver tablett Tylenol har 500 mg av paracetamol i den. Vanligvis Tylenol etiketten sier at en person skal ta to tabletter hver fire til seks timer. Tar mer er en overdose, og kan være farlig. Definitivt ikke ta mer enn åtte tabletter i 24 timer. Det anbefales å ringe Gift eller få medisinsk hjelp hvis en person overdoser på Tylenol. Giften kontrollnummer er 1-800-222-1222.

Leverskade

Når en person tar mer enn da den anbefalte dosen av Tylenol kan det være farlig fordi det kan føre til leverskader. Leverskade kan være dødelig, fordi det kan resultere i leversvikt. Det er viktig at voksne tar riktig dosering av Tylenol slutte å ta det etter 10 påfølgende dager. The Food and Drug Administration har vist at langvarig bruk av Tylenol forårsaker leverskader.

Alkohol

Alkohol og Tylenol ikke bland godt sammen. Det er mange advarsler som sier hvis du drikker tre eller flere alkoholholdige drikker om dagen, bør du kontakte legen din før du tar paracetamol. Kombinasjonen av Tylenol og alkohol kan, over tid, også føre til skader på leveren. Dette skjer fordi lever nivåer av glutation nedgang, og det fører til at leveren til å stenge ned.

Graviditet

Tylenol kan være farlig hvis du er gravid. Spør alltid legen din om det er OK for deg å ta Tylenol hvis du er gravid fordi det kan skade ditt ufødte barn. Også, spør legen din om det er OK å ta Tylenol hvis du ammer siden det kan også påvirke barnet ditt.