Digidexo.com

Søvnproblemer hos personer med Parkinsons sykdom

Søvnproblemer hos personer med Parkinsons sykdom


Foruten de motoriske og muskelproblemer forbundet med Parkinsons sykdom, kan søvnproblemer også utvikle. Noen skje før de blir diagnostisert med sykdommen. Problemer typisk kjøre søvnen spekteret fra søvnløshet til rastløse ben syndrom.

Insomnia

Personer med Parkinsons kan ha problemer med å sovne og forbli sovende på grunn av muskelstivhet, skjelvinger eller hyppige oppfordrer til å urinere.

Søvnighet på dagtid

Søvnløshet eller medisiner kan bidra til overmål søvnighet på dagtid. Hvis justering av reseptbelagte medisiner ikke hjelper med søvnighet, kan legen forskrive modafinil (Provigil), et medikament foreskrevet for å behandle søvnighet.

Narkolepsi

Ifølge University of California, Los Angeles forskning ledet av Jerome M. Siegel, Ph.D., professor i psykiatri og Biobehavioral fag, kan det være en link mellom Parkinsons sykdom og narkolepsi, en tilstand som viser plutselige, ukontrollerte utbrudd av søvn .

REM-søvn atferdsforstyrrelse

Denne lidelsen er preget av levende drømmer eller mareritt som handlet ut under søvn. Noen bevis tyder på at disse drømmene kan skje før Parkinsons diagnose.

Restless Leg Syndrome

RLS er også en vanlig foreteelse blant folk med Parkinsons sykdom. Beina utvikler symptomer som en kløe, gnagende og trekke følelse inni bena, noe som forstyrrer søvnen.