Digidexo.com

Heat utslett Symptomer

Heat utslett er en hud tilstand som oppstår i varmt og fuktig klima. Det kan påvirke alle i alle aldre, men oftest rammer unge barn. En tredjedel av voksne som lever i tropisk klima er rammet. Heat utslett oppstår på grunn av en blokkering av svettekanalene. Svette blir fanget under huden og symptomer. Hudfolder og steder der klær forårsaker friksjon er de mest sårbare mål og mest berørt hos voksne. Hos spedbarn, har en tendens til hodet for å være den mest sårbare, selv om varme utslett kan skje på en hvilken som helst del av kroppen under de riktige betingelser. Det er tre separate typer av varme avhengig av hvor utslett i huden de påvirkede svettekanalene er plassert.

Miliaria Rubra

Miliaria rubra presenterer når svettekanalene som ligger dypere i det ytre laget av huden, epidermis, er blokkert. Miliaria rubra gir opphav til det som er kjent som "stikkende varme" fordi den er preget av oppdateringer av små røde nupper som klør alvorlig. Anhidrosis, manglende svetting, oppstår i de berørte områdene.

Miliaria Profunda

Miliaria profunda er den minst vanlige formen for varmeutslett, og det ofte utvikler seg i de som har lidd flere episoder av miliaria rubra. Miliaria profunda påvirker dermis, en dypere lag av huden. Symptomene blir tydelige etter trening eller fysisk anstrengelse som bringer på svetting. Lesjoner assosiert med denne type varmeutslett er fast og hudfarget, bærer en likhet til gåsehud. Selv om ikke ubehagelig, hvis tilstanden vedvarer, tegn på heteslag, inkludert svimmelhet, kvalme og rask puls, kan oppstå på grunn av mangel på svette i huden.

Miliaria crystal

Miliaria crystal er den vanligste formen for varmeutslett. Det er også den mest mild. Miliaria crystal oppstår når svettekanalene i stratum corneum, den mest overfladiske lag av huden, blir blokkert. Små, klare blemmer og papler utvikle det pause åpne veldig lett, men er ikke kløende eller smertefull. Denne formen for varmeutslett går som regel bort i noen dager. Vær forsiktig, men fordi det kan reemerge hvis varmt, fuktig vær vedvarer.

Symptomer hos spedbarn

Fordi et spedbarn ikke kan fortelle deg at han er kløe eller ubehagelig, er det vanskelig å vite at han har en varmeutslett. I stedet må du være på utkikk etter en rød eller hud-farget utslett. Andre tegn er feber over 100 grader, frysninger, puss drenering fra området av utslett, hovne lymfeknuter og hevelse og / eller røde linjer fra det området av varmeutslett.

Coping med symptomer

Den beste måten å behandle varmeutslett er å hindre at kroppen svetter. Dette kan oppnås ved å bo i luftkondisjonerte områder, eller når det ikke er mulig, holde en vifte som sirkulerer luften i ditt område. Du bør også bruke klær som gjør at huden å "puste" og begrense fysisk aktivitet så mye som mulig. Hvis det ikke er alvorlig, er varmeutslett vanligvis ikke veldig ubehagelig og vil gro raskt på egen hånd hvis du hindre svette og holder huden kjølig. I mer alvorlige tilfeller, men aktuell hud behandlinger kan brukes til å hjelpe til med healing og komfort. Calamine Lotion er en stor anti-kløe agent. Vannfri lanolin er brukt for å forhindre kanalene fra å bli blokkert, og kan også bidra til å stoppe nye lesjoner fra forming. Aktuelt steroider brukes som en siste utvei i de mest alvorlige tilfellene.