Digidexo.com

Matvarer som er bra for kolesterolnivået

Hvis det er stekt i fett eller avledet fra et dyr, oddsen er betegnende at kolesterolinnholdet i en bestemt liten bit er høy. Matvarer som er bra for kolesterolet starte med usunn "dårlig" fett av mettet eller trans variasjon.

Betydning

En viss mengde av kolesterol er sunt og nødvendig. Faktisk gir kroppen beløpet det faktisk trenger.

"Det er en viktig del av en sunn kropp fordi det er brukt til å danne cellemembraner, noen hormoner og er nødvendig for andre funksjoner," ifølge The American Heart Association. "Men et høyt nivå av kolesterol i blodet --- hyperkolesterolemi --- er en viktig risikofaktor for koronar hjertesykdom."

Problemet begynner når vi spiser for mye av det. Siden nesten all overflødig kolesterol er avledet fra fettet av dyr, står det til grunn at minimere kjøtt, meieriprodukter og andre matvarer tilberedt med animalsk fett er avgjørende.

Fat

Ethvert produkt etikett som viser mettet eller trans fett bør unngås. Dette inkluderer vanligvis solide fett produkter som margarin, smør, fett og matoljer. Det beste alternativet er å kjøpe lavere fett varianter laget av raps-eller olivenolje som inneholder hovedsakelig enumettet eller flerumettet fett.

Unngå fulle fete oster. Velger i stedet for lav-fett varianter eller soyabaserte alternativer.

Chips, kjeks, kaker og andre snacks er jevnlig produsert med usunt fett. Selv om et produkt touts seg som "redusert fett" eller noen annen markedsføring sikt kan kolesterolinnholdet fortsatt være overdreven. "Ikke stol på pakker som er merket" trans fett-fri, »sier The Mayo Clinic." I USA, om en matvare inneholder mindre enn 0,5 gram transfett per porsjon, kan det være merket "trans fett- fri. "

Kjøtt

Rødt kjøtt er den mest problematiske kjøttkilden når det gjelder kolesterolinnhold. Bacon, pølse, ribbe, marmorert kjøtt, eggeplommer, kjøttpålegg, pølser, hermetisk kjøtt og innmat (som lever) alle inneholder store nivåer av kolesterol. Mens det er viktig å opprettholde passende inntak av protein, sunnere alternativer finnes både blant dyr og alternative produkter.

Alt fett bør trimmes vekk fra enhver rødt kjøtt og fjørfe flådd. Kjøtt merket som "loin" eller "runde" er lavere i fett. Baking, broiling eller grilling er alltid et bedre alternativ enn steking. Soya produkter som veggisburgere eller veggie varm hunder er gode alternativer for personer som ønsker å eliminere kolesterol fra kosten, men fortsatt ønsker å nyte lignende smaker alternativer.

Fisk

Skalldyr inneholder for høye kolesterolverdier, men andre former for sjømat kan faktisk være nyttig i arbeidet med å senke kolesterolet. "The American Heart Association anbefaler å spise fisk (spesielt fet fisk som makrell, sjø ørret, sild, sardiner, Albacore tunfisk og laks) minst to ganger i uken," i henhold til University of Maryland Medical Center. Disse typer fisk inneholder et stoff som kalles omega-3 fettsyrer som faktisk bidrar til å senke kolesterolnivået i blodet.