Digidexo.com

Dannelse av White Blood Cells

Dannelse av White Blood Cells


Hvite blodceller, også kjent som leukocytter, bidra til å bekjempe infeksjoner og generelt hjelpe immunsystemet. Det finnes to grunnleggende typer av leukocytter, granulocytter at prosessgranuler og et granulocytter som mangler granuler.

Dannelsen av hvite blodlegemer

Hvite blodceller er dannet fra udifferensierte stamceller kalt hematopoetiske stamceller. Disse hematopoetiske stamceller danner alle typer blodceller. Disse stamcellene er lokalisert i benmargen.

Den stamcelle

De blodkreft stamceller er selvgenererende og fornye seg gjennom hele livet. De produserer særskilte mengder av blodceller. Selv om de står for bare 1/50000 av celler i benmargen, er de i stand til å produsere opp til 100 billion nye blodceller hver dag.

Funksjon hvite blodlegemer

Hvite blodlegemer er din primære forsvar mot infeksjoner og vevsskade. De kalles effektorceller og og ikke bare drepe uønskede organismer, men også fungere som åtseletere å kvitte seg med skadede celler. Leukocytter (hvite blodlegemer) komme seg rundt med det som kalles ameboid bevegelse og kan trenge gjennom vev til å kontrollere problemer og senere tilbake til blodet.