Digidexo.com

Wild Yam Root Informasjon

Wild Yam Root Informasjon


The wild yam rot er en fascinerende plante med en rik historie i Nord-Amerika. Brukes av enkelte tidligere kulturer som kaffeerstatning, er jordstengler og røtter av wild yam planten brukes i dag av den farmasøytiske industrien for å produsere en syntetisk form av det kvinnelige hormonet progesteron.

Beskrivelse

The wild yam rot anlegget har vekslende blader med uklare eller hårete under. Bladene er ovale og mellom 5 og 10 cm lang. Bladene kommer til en skarp spiss på sitt beste. Bladene 'årer er håndformet, noe som betyr at de strekker seg ut som linjene i hendene dine. Wild yam rotvekster er urteaktig og reprodusere via insekt og vind pollinering. Wild yam rot produserer små, seks-petal blomster i sommermånedene. Dette anlegget må ikke forveksles med søtpotet yam.

Geografi

The wild yam rot anlegget er innfødt til Nord-Amerika og vokser i naturen over det meste av kontinental Østkysten og sentrale deler av USA. Det kan også bli funnet i Puerto Rico, og er et lokale plantearter i Kina. Wild yam rot foretrekker et fuktig miljø og vokser i åpne områder av kratt, skog, etterfølgende løpet nærliggende busker og langs veien sider.

Arter

Det vitenskapelige navnet for vill yam rot anlegget er Dioscorea villosa. Dioscorea er yam familie av planter som består av mer enn 600 arter. Dioscorea er oppkalt etter en gresk naturalist. Ordet "villosa" betyr "hårete" på latin. Også ofte kalt kolikk rot, revmatisme rot og devil's-bones, har wild yam plante flere varianter inkludert Dioscorea villosa var. hirticaulis og Dioscorea villosa var. glabrifolia.

Historie

Indianere brukte vill yam røtter for smertelindring av arbeidskraft sammentrekninger under fødsel. Native Hawaiians brukt wild yam rotvekster som mat. En drikk ble fremstilt og brukt til å behandle generell utilpasshet, over-oppvarming og overdreven svette. Herbalists brukt wild yam å behandle menstruasjonssmerter og problemer med fødsel i løpet av det 18. og 19. århundre. På 1950-tallet oppdaget forskere diosgenin, en plante form for østrogen som kan syntetiseres å produsere progesteron, som wild yam aktive ingrediensen. Diosgenin ble brukt til å produsere den første p-pille i løpet av 1960.

Medisinsk bruk

Selv om naturmedisinere fortsatt bruke wild yam rot i dag til å behandle premenstruelt syndrom og symptomer forbundet med overgangsalderen, er det ingen vitenskapelige bevis som indikerer wild yam rot er en effektiv behandling. Egentlig studier tyder på at kroppen ikke er i stand til naturlig konvertere diosgenin inn progesteron; det må være syntetisert i et laboratorium. Wild yam rot er tilgjengelig kommersielt i kraft- og flytende ekstrakt former. Aktuelt kremer laget av vill yam root ekstrakter er også tilgjengelig.