Digidexo.com

Behandling Planer for ADHD

Behandling Planer for ADHD


Attention Deficit / Hyperactivity Disorder er en anerkjent funksjonshemming, og ifølge CDC, er 4,5 millioner barn i skolepliktig alder sliter med en ADHD diagnose. Familier står overfor en ny diagnose av ADHD er fylt med spørsmål om de best mulige behandlinger for sine barn. Målet med ADHD behandling er å hjelpe pasienten kontrollere symptomer for å fungere skikkelig i dagligdagse situasjoner. ADHD behandling planer vanligvis innebære en kombinasjon av medisiner og atferdsterapi, selv om kontroversielle alternative behandlinger finnes.

Medisinering

En av de første typer behandling for ADHD er medisinering. Medisinering ikke kontrollere atferden, men heller forbedrer symptomene på ADHD, slik at barn kan fokusere og kontrollere sin atferd mer effektivt.

Psykostimulerende medisiner er de mest foreskrevet medisiner for pasienter med ADHD. Ifølge CHADD, en stor støttegruppe for ADHD-pasienter, disse medikamentene ikke stimulere kroppen, men heller bidra til kommunikasjon mellom nerveceller i hjernen. Statistikk viser at 70 prosent til 80 prosent av barn med tilstanden vil svare på disse medikamentene. Vanlige psyko inkluderer Adderall, Ritalin, Concerta, Dexedrine og Meta, blant andre.

Nonstimulant medisiner kan også brukes til å kontrollere ADHD symptomer. Noen pasienter responderer positivt til antidepressiva, selv om de ikke er deprimerte. Strattera, et medikament godkjent i 2002, er et annet nonstimulant alternativ. Noen foreldre til ADHD barn foretrekker det fordi det ikke er en kontrollert stoff som antidepressiva og sentralstimulerende medisiner, som betyr å få en etterfylt resept eller prøve medisiner er mye enklere.

Uavhengig av type medisin valgt, må hver pasient overvåkes nøye for å bestemme riktig dosering og timing av dosen. Tidsperioden når en pasient er å tilpasse seg en ny medisin kan være utfordrende, fordi det kan ta foreldrene og legen tid til å finne den riktige dosen. For de fleste pasienter, når riktig dose og tidspunkt har blitt funnet, er medisinering effektive. Mulige bivirkninger omfatter en kort periode med ekstrem irritabilitet, tretthet eller aktivitet når medisinen begynner å avta. Hodepine eller magesmerter ved innføring av en ny medisin kan forekomme, men dette er vanligvis forbigående.

Behavioral Therapy

Den andre delen av de fleste ADHD behandling planer er atferdsterapi. Dette innebærer å undervise pasienten og foreldrenes måter å takle ADHD atferd, for eksempel manglende evne til å konsentrere seg eller evigvarende uorden. Forbedre organisatoriske ferdigheter, for eksempel, kan hjelpe barn med ADHD være bedre i stand til å finne viktige elementer, som lekser. Atferdsterapi fokuserer også på å gi positiv forsterkning for god oppførsel og minimere negativ forsterkning for problemer som oppstår på grunn av barnets funksjonshemming.

En god atferdsterapi plan krever samarbeid mellom pasientens foreldre, lærere og terapeuter. De alle må være på samme side når det gjelder å hjelpe barnet å takle hverdagens miljøer på en mer tilfredsstillende måte. En atferdsterapi plan bør ikke opprettes uten hjelp av en kvalifisert terapeut eller rådgiver som har erfaring i å håndtere ADHD pasienter.

Alternative behandlinger

Ifølge Attention Deficit Disorder Association, medisinering og atferdsterapi er de eneste to anerkjente behandlinger for ADHD. Imidlertid har enkelte familier som arbeider med betingelsen rapportert lindring fra alternative behandlinger. En naturlig diett som er fri for kunstige farger er noen ganger sett for å hjelpe med symptomer. Andre har slått til biofeedback gjennom akupunktører eller kiropraktorer for lettelse. Megavitamins og kosttilskudd er nok et populært alternativ behandling alternativ.

Ingen av disse behandlingene har ennå hadde studier gjort for å bevise at de fungerer, og CHADD advarer foreldre om å forfølge dem uten nøye å lære alt de kan om potensielle risikoer. For eksempel kan for mye av enkelte vitaminer være skadelig eller dødelig for barn. Mens disse alternative behandlinger kan hjelpe, bør de bli forfulgt under en lege tilsyn, og bare med forsiktig forskning på forhånd.