Digidexo.com

Medisin for Fibromyalgi Behandling

Fibromyalgi er en sykdom der personen føler smerter i hele muskler, sener og leddbånd, ledsaget av tretthet. Det finnes flere medisiner som en lege kan forskrive for å hjelpe en pasient avtale med disse symptomene.

NSAIDs

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) --- som for eksempel paracetamol eller aspirin --- kan bidra til å lette noe av smerte og stivhet av fibromyalgi. Men NSAIDs vanligvis fungere bedre i kombinasjon med andre medisiner.

Trisykliske antidepressiva

Trisykliske antidepressiva som Elavil (amitriptylin) eller Pamelor (nortriptylin) kan hjelpe behandle fibromyalgi fordi de øker mengden av serotonin og noradrenalin i hjernen; nivåene av disse to kjemikalier har en tendens til å være lav i hjernen hos mennesker med fibromyalgi.

Selektive serotoninreopptakshemmere

Selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) som Prozac (fluoksetin), Zoloft (sertralin) eller Cymbalta (duloksetin) øker mengden av serotonin i hjernen, noe som kan redusere smerte og forbedre pasientens generelle stemningen.

Muskelavslappende

Muskelavslappende som Flexeril (cyclobenzaprine) har blitt brukt til å behandle fibromyalgi; Disse medikamentene kan slappe av musklene og bedre søvn.

Antiepileptika

Anti-anfall medisiner kan stabil neuronal aktivitet. Lyrica (pregabalin), en anti-anfall medisiner, er den første medisinen godkjent av US Food and Drug Administration for behandling av fibromyalgi. Gabapentin (neurotonin) er en annen anti-anfall medisiner som er til vurdering hos pasienter med fibromyalgi.

Andre medisiner

Noen leger foreskrive benzodiazepiner (for eksempel, Xanax) eller anti-fatigue medisiner som modafinil å behandle fibromyalgi. Men ville det være svært sjelden å trenge å bruke et opioid medisiner som Oxycontin å behandle denne tilstanden.