Digidexo.com

Hva oksygenmetning nivåer bety for Survival

Hva oksygenmetning nivåer bety for Survival


Når en person puster inn oksygen fra luften, det går inn i lungene. Røde blodceller i blod binder til oksygen i lungene, så hjertet pumper dette oksygenrikt blod gjennom kroppen. Oksygenmetning er mengden av oksygen i blod og oksygen er nødvendig for å overleve.

Normale nivåer

Normale oksygen metningsnivåer ligge mellom 95 og 100 prosent. Ved dette punkt, har en person nok oksygen i hans eller hennes blod for å drive de forskjellige organer og vev som gjør legemet arbeid. Tilstrekkelig oksygenmetning nivåer holder en person i live.

Lave nivåer

En person med lav oksygenmetning nivåer har utilstrekkelige mengder oksygen i hans eller hennes blod stream. I denne tilstanden, de organene i kroppen som hjertet ikke får nok oksygen er nødvendig for dem å fortsette å jobbe. En slik person kan oppleve utmattelse eller hjerteanfall.

Betraktninger

Personer med kronisk obstruktiv lungesykdom-også kjent som KOLS-kan ikke puste tilstrekkelig når de har normal oksygenmetning nivåer. For for dem å holde seg i live, må de ha lave oksygenmetning nivåer, fordi dette er det som gir dem impulsen til å puste.

Fysiologiske faktorer

Visse sykdommer eller tilstander påvirker en persons oksygenmetning nivåer. Forhold som fører til en reduksjon i røde blodceller som anemi, overdreven blødning eller alvorlig dehydrering kan redusere en persons oksygenmetning nivå. Gjenlevende en situasjon som dette innebærer inngrep som vil heve oksygenmetning nivåer. Andre fysiologiske faktorer å vurdere er hjertesykdommer og nevromuskulære sykdommer.

Livsstil

En persons livsstil kan påvirke vedkommendes oksygenmetning nivåer. Mangelfull ernæring kan føre til muskelsvinn forårsaker hemmet pust som kan føre til lave oksygenmetning nivåer. Andre livsstilsfaktorer som kan redusere oksygenmetning nivåer er fedme, røyking og stress.