Digidexo.com

Om Drug Tests for idrettsutøvere

Narkotika tester er blitt rutine krav til idrettsutøvere fordi deres narkotikabruk er av stor bekymring for den generelle befolkningen. Mens noen foreldre frykter barna blir utsatt for negative rollemodeller gjennom bruker narkotika idrettsutøvere, både sports deltakere og entusiaster frykter at bruk av anabole androgene steroider og andre medikamenter gir bruker narkotika idrettsutøvere med urimelige fysiske fordeler fremfor ikke-hjelp idrettsutøvere.

Historie

Drug testing ble brakt inn i rampelyset i 1988, under sommer-OL, da Carl Lewis og Ben Johnson deltok i en 100-m dash. Arrangementet var å avgjøre en gang for alle hvem som var den beste løperen av de to utøverne. Ben Johnson vant løpet, krysset mållinjen på rekordtid og bli kjent som den "raskeste mannen i live." En uke senere et medikament test avslørte at anabole steroider var i hans system, spørre en tilståelse av narkotikabruk fra ham.

Metoder

Urin narkotika-skjermer, prøver som brukes til kjemisk analyse, er den vanligste metoden for narkotikatesting for idrettsutøvere under olympiske øvelser. Ifølge answers.com, er den vanligste metoden for narkotika testing på olympiske øvelser for å kreve to urinprøver fra hver utøver, referert til som prøve A og prøve B. Prøvene lagres i egne steder. Hvis prøven A gir positive indikasjoner på forbudte stoffet bruk, sample B deretter testet. Hvis prøven B gir også positive resultater for tilstedeværelsen av forbudte stoffer, er utøveren bedt om å forklare hvorfor dette er tilfelle.

Forbudte stoffer

Idrettsutøvere er testet for tilstedeværelse av fire typer forbudte stoffer. De stoffene omfatter sentralstimulerende stoffer, betablokkere, anabole androgene steroider og maskeringsmidler.

Sentralstimulerende midler og betablokkere

Stimulerende stoffer bare gi positive effekter på idrettslige prestasjoner i korte perioder etter at de er fortært. Sentralstimulerende midler må inntas kort tid før utøveren er forventet å utføre for å forbedre sine prestasjoner under arrangementet.

Betablokkere er medisiner foreskrevet for behandling av høyt blodtrykk, glaukom og migrene. Ifølge Woodburne O. Levy, MD, idrettsutøvere bruker betablokkere for å redusere angst, ofte en bivirkning av bruk sentralstimulerende stoff. Både sentralstimulerende stoffer og betablokkere er lett oppdages gjennom standard urin skjermen administrasjon.

Anabole androgene steroider

Anabole androgene steroider, noen ganger kalt trening medikamenter, er medisinsk anvendes for behandling av forsinket pubertet, visse symptomer på AIDS, og andre sykdommer som forårsaker utstrakt tap av muskelmasse. Anabole androgene steroider er de stoffene som oftest misbrukt av idrettsutøvere, for å bygge muskelmasse og forbedre ytelsen. Anabole androgene steroider har ikke umiddelbare effekter, og krever uker med fortsatt bruk for å produsere de ønskede endringer i muskelmasse og ytelse.

Anabole androgene steroider er svært vanskelig å oppdage gjennom noen tilstede narkotika screening metoden tilgjengelig. Fordi de er generelt tatt i alternerende sykluser mellom bruksperioder og perioder med hvile, og er lett avbrytes raskt nok til å unngå å bli oppdaget gjennom urinprøver, er medikamenttesting faktisk ikke tilstrekkelig og pålitelig i tilfelle av anabole androgene steroider. Mens urin narkotika-skjermer ikke oppdager mange tilfeller av anabole androgene steroider, er det i dag ingen annen metode for narkotika testing som er noe mer effektiv, forårsaker narkotika for å være lett misbrukt, og ofte ikke oppdaget gjennom screening.

Maske Agents

Maskeringsmidler er stoffer som er tatt for å maskere tilstedeværelsen av andre forbudte stoffer i urinprøver. Noen eksempler på maskeringsmidler er vanndrivende, probenecid og epitestosterone. Maskeringsmidler bare produsere de ønskede resultater hvis tatt umiddelbart før et medikament skjermen administreres, og alle er veldig lett å oppdage, bortsett epitestosterone.