Digidexo.com

Best Fysioterapi for en forstuet ankel

En ankel forstuing er en vanlig skade. I de fleste ankelskader, ruller ankelen over på utsiden, i henhold til ePodiatry.com. Folk får en forstuet ankel alle slags måter, for eksempel løping eller hopping på noens fot mens du spiller sport eller fra å gå på ujevnt underlag. Hvis du ikke har rehabilitert skikkelig fra en tidligere forstuing, er det mer sannsynlig å få mer forstuet ankler i fremtiden.

Typer av ankelskader

Ifølge ePodiatry.com, er det tre nivåer av ankelen forstuing. Det første nivået innebærer noen strekk eller rive av ligament. Det vil være lite funksjonell tap, mild smerte og noe hevelse.

For andrenivå ankelskader, er det en mer alvorlig rive av leddbånd, er smerten moderat til alvorlig, og det er hevelse.

Det tredje nivået er der ligament sprukket helt og du har mistet bevegelse. Det er sterke smerter og hevelse.

Hva gjør du for en forstuet ankel

Umiddelbart etter spraining ankelen, øve RICE, som står for hvile, is, kompresjon, høyde. Det første du må gjøre er å hvile. Ikke gå på ankelen. Neste, is ankelen i 20 minutter flere ganger om dagen for å holde hevelsen nede. Pakk en bandasje rundt ankelen for å støtte det, og prøve å holde ankelen over ditt hjerte så mye som mulig for de neste 48 timene.

Du bør oppsøke lege for andre- og tredjenivå forstuinger.

Etter de første 48 timene, kan du begynne litt fysioterapi. Tre typer øvelser du bør gjøre er omfanget av bevegelse, balanse og styrke.

For utvalg av bevegelse, sitte ned og bruke et håndkle for å trekke foten forsiktig mot deg. Gjør dette flere ganger om dagen.

For balanse, balansere deg selv på en fot og hold dette for så lenge du kan. Gjenta flere ganger om dagen.

For å styrke ankelen, presse foten mot en vegg og hold inne i tre sekunder. Gjenta 20 ganger. Gjør dette flere ganger om dagen.

Hvis du opplever kroniske smerter etter spraining ankelen din, kan dette være fordi du ikke rehabilitere riktig. Du bør oppsøke lege hvis du opplever kroniske smerter. En annen grunn kan være at du brukket ankelen, og det gjorde ikke helbrede, ifølge ePodiatry.com. Du kan selv har leddgikt. Det kan være vanskelig å diagnostisere problemet.

Hvis du er utsatt for spraining ankelen, kan det være lurt å fortsette med terapi øvelser på en jevnlig basis. Du kan kreve en ankel spenne eller kirurgi for å stramme leddbånd.