Digidexo.com

Om depresjon hos eldre

Om depresjon hos eldre


Det er velkjent at det skjer endringer i kroppen som en person aldre. Eldre mennesker er mer utsatt for visse sykdommer. De eldre har også større risiko for å bli deprimert, som er en av de viktigste årsakene til selvmord i den eldre befolkningen. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, personer 65 år og eldre utgjør 12 prosent av den amerikanske befolkningen, men i 2004 sto for 16 prosent av selvmords dødsfall. Mange lekfolk og fagfolk er ikke klar over at depresjon er en medisinsk sykdom eller forveksle symptomene med demens. Videre, noen eldre er flau om å være syk eller er bekymret for å bli stigmatisert. I stedet for å si at de er deprimerte, de skylder sine problem på en medisinsk sykdom.

Feil Assumption

The National Institute of Mental Health (NIMH) rapporterer at psykiske lidelser er en "allment underkjent og underbehandlet medisinsk sykdom." Studier finner at mange eldre voksne, så mange som 75 prosent, så en lege mindre enn en måned før begå selvmord. Slike resultater reke den kritiske betydningen av deteksjon og behandling av depresjon av helsepersonell.

Fysisk og psykisk lidelse samtidig forekomst

Den NIMH rapporterer også at risikoen for eldre depresjon er større med andre sykdommer og redusert evne til å fungere. Helsepersonell må være mer bevisste på co-forekomst av sykdom og depresjon, slik at de to problemene kan behandles separat.

Dette funnet er også assosiert med økning av depresjon av eldre personer som krever helsevesenet støtte eller trenger for å leve i en eldre-omsorg anlegget. Eldre mennesker som bor på egen hånd har en 1 prosent til 5 prosent risiko for depresjon. Imidlertid stiger dette tallet til 13,5 prosent med de som trenger hjem helsevesenet og 11,5 prosent for de som er på sykehuset.

Ytterligere risikofaktorer

I tillegg til å bli syke, finnes det en rekke andre faktorer som kan forårsake depresjon hos eldre. Helsepersonell må også være bevisste på disse økt risiko. Depresjon er mer assosiert med kvinner enn menn. Også individer mer utsatt mot sykdommen er å leve alene, overfor en mye stress i livet, å ta medisiner med depressive bivirkninger, og å takle deres kroppsbilde fra, for eksempel, en amputasjon, hjerteinfarkt eller kreft. De har vært deprimert i det siste og har kanskje tidligere selvmordsforsøk. Depresjon er også ofte genetisk og går i familier. Nyere studier er også anerkjenne virkningen av søvnløshet på psykisk helse.

Bildediagnostiske tilby nye Insights

Ifølge en rapport fra Dr. Frank Kozel ved Medical University of South Carolina, neuroimaging, eller hjerneskanning, av eldre deprimerte tilbud "en spennende mulighet" for behandling. For eksempel, de hjernene til personer som blir deprimert for første gang når de blir eldre viser områder hvor det kan være en utilstrekkelig blodstrømmen. Disse celler kan være gjennomgår kjemiske endringer som øker sjansen for depresjon.

En stor del av arbeidet blir gjort i neuroimaging, som for eksempel å studere hjernen endringer sammen med ulike depresjon behandlinger, som for eksempel medisin, kognitiv-atferdsterapi, søvnmangel, og sjokkterapi. Selv om de fleste studier er bare i forskningsfasen, er det forventet at disse resultatene vil være i stand til å hjelpe eldre depresjon i fremtiden.

Behandling

Den NIMH rapporterer også at studier og anekdotiske forskning viser hvordan depresjon kan behandles med antidepressiva, som endrer hjernen kjemikalier som kalles nevrotransmittere, slik som serotonin. Det finnes mange forskjellige typer antidepressiva og responsen på dem varierer. Hvis en medisinering ikke hjelper en person, kan en annen være til hjelp. Mange eldre får nå antidepressiva når deres depresjon er anerkjent. Psykoterapi og elektrokonvulsiv ("sjokk") terapi eller en kombinasjon av fremgangsmåtene kan også være effektive.

Skille mellom depresjon og demens

Dr. Brent Ster fra McLean Hospital i Belmont, Massachusetts, gir måter som helsepersonell kan avgjøre forskjellen mellom depresjon og demens:

Minne: Deprimert individer har konsentrasjonsvansker, men de med demens kan ikke lagre ny informasjon.

Orientering: Personer som er deprimerte normalt vet hvem de snakker, klokkeslett og dato, men de med demens viser forvirring om slike ting.

Språk: Deprimert individer kan snakke saktere, men de som har demens ofte glemmer vanlige ord.

.