Digidexo.com

Hvordan Trygg fjerning av en hjelm Etter Head and Neck Trauma

Hvordan Trygg fjerning av en hjelm Etter Head and Neck Trauma


Den eneste måten å fjerne en hjelm trygt etter et hode eller nakke traumer er å være sikker på at du trenger å gjøre det. Dette betyr å avgjøre om ryggmargen er alvorlig skadet, om hjelmen i seg selv bidrar til skaden eller om hendelsen var mild nok til å se bort fra.

Bruksanvisning

Vurdere Victim

Se offeret etter et traume for å se om han kan bevege seg.

Be offeret hvordan han føler, og se om han kan svare deg. En bevisstløs offer kan bare bli concussed og kan gjenopprette sin tale etter et øyeblikk eller to.

Vurdere respons. Ofre som svarer, men sier de ikke kan se eller føle deres ekstremiteter bør ikke flyttes heller ikke har sine hjelmer fjernet. Ofre som ikke gjenvinne bevisstheten bør ikke flyttes umiddelbart.

Finn ut om det ubevisste pasienten puster. Overvåke ham hvis han er. Fjern hjelmen hans hvis han ikke er det, slik at du kan tømme sine luftrom, og starte HLR.

Fjerne en hjelm Kun i en nødssituasjon

Få en partner til å hjelpe deg. Forklare prosedyren før du begynner, slik at du kan arbeide sammen.

Har partneren din stabil offerets hode og nakke. Ideelt sett bør hodet, nakken og overkroppen holdes stabil som en enhet til enhver tid.

Ta en ansiktsmaske sikrere ved å bruke quick-release klipp eller kutte plast stropper som holder den på plass. Dette kan gi deg nok tilgang til offerets luftveiene som du kan la resten av hjelmen på plass, eller det kan bistå i fjerning ved å gi deg mer plass.

Skyv hjelmen frem raskt og problemfritt forbi bunnen av hodeskallen, mens partneren din stabiliserer offeret. Ferdig med å fjerne hjelmen.

Tips og advarsler

  • Hvis oppkast etter at du begynner å fjerne hjelmen, rulle ham på hans side mens partneren din stabiliserer hodet, nakken og overkroppen, for å holde luftveiene klart.
  • Fjerne en hjelm fra en person med en alvorlig ryggskade kan forverre det, som fører til lammelser eller død. Hvis du er usikker på om graden av traumer, ring kvalifisert ambulanse til å gjøre jobben.