Digidexo.com

Hvordan søke TED Hose

Hvis du har dårlig sirkulasjon, på grunn av diabetes eller andre medisinske tilstander, eller nylig har gjennomgått kirurgi, kan legen råde deg til å bruke spesielle anti-emboli strømper, heter TED slange. Disse strømpene er utformet for å bedre blodsirkulasjonen og redusere risikoen for blodpropp, men å få dem på kan noen ganger være en kamp. Ofte betyr dette TED slangen ikke er slitt på riktig måte, noe som vil redusere effektiviteten av strømper, og kan føre til veneskade.

Hvordan søke TED Hose

•  Plasser hånden i strømpe, trekke strømpe over din arm og håndledd til hånden din når foten av sokken. Du bør være i stand til å se knokene fingrene gjennom det lille hullet i foten av sokken.

Brett den lange delen av TED slange strømpe ned over hånden til strømpen er bare dekker hånden og håndleddet.

Ta hånden din fra innsiden av strømpe, forlater det kastet.

Sett foten (eller pasientens fot) inn i strømpen. Sørge for at det lille hullet i foten av sokken er på toppen av foten. Du bør være i stand til å se stedet hvor tærne møte foten - tærne skal IKKE rote gjennom hullet.

Ta tak i enden av TED slange strømpe og trekk den lange delen opp over beinet. Kontroller at strømpen ikke er vridd på beinet, og føles noenlunde komfortabel.

Hint

  • Sprinkling en liten bit av babypudder inn i strømpen vil hjelpe TED slange lysbilde på en enklere måte. Ikke påfør lotion umiddelbart før påføring TED slange strømper.
  • TED slange strømper er primært beregnet for dem som blir liggende nede, ikke for folk som er lite fysisk aktive. Hvis du går mye, snakk med legen din om alternativer for å unngå skade på dine årer. IKKE bære anti-emboli strømper, eller TED slange, med mindre du har blitt anbefalt å gjøre det av en lege eller annet helsepersonell.