Digidexo.com

Hva er helserisikoen ved høyt blodtrykk?

Ifølge National Institutes of Health, så mange som én av tre personer har høyt blodtrykk, en tilstand som kan skade organer og hjerte-karsystemet. Høyt blodtrykk kan reduseres med enkle kosthold og mosjon endringer, men noen høyt blodtrykk tilfeller kan kreve medisiner for sikker håndtering av tilstanden.

Identifikasjon

Blodtrykket er et mål på styrken av kroppens blod trykke mot veggene i arteriene. Høyt blodtrykk oppstår når en persons blodtrykket er høyere enn normale områder.

Typer

Typer av blodtrykket inkluderer systolisk og diastolisk trykk. Normal diastolisk blodtrykk er opp til 80 mmHg, og normale systoliske blodtrykk er opp til 120 mm Hg. Målingen mmHg står for millimeter kvikksølv, den måleenhet som brukes for å måle blodtrykket.

Effekter

Høyt blodtrykk kan føre til skade på sirkulasjonssystemet, inkludert vener og arterier, som fører til slag og koronar hjertesykdom.

Betraktninger

Høy alder, vitaminmangel, diabetes, nyresvikt og en stillesittende livsstil plassere en person på et høyere risiko for kroppslige skader fra høyt blodtrykk.

Forebygging / løsning

Ifølge National Institutes of Health guide til høyt blodtrykk, kan de som drikker tungt redusere blodtrykket ved å redusere alkoholbruk med halvparten. Stress reduksjon og anger management teknikker også er effektive i betydelig redusere høyt blodtrykk.

Medisiner

Tar blodtrykket medisiner kan redusere risikoen for høyt blodtrykk relatert til hjerte-og karsykdommer. Ifølge National Institutes of Health, typer medisiner foreskrevet for høyt blodtrykk inkluderer diuretika, alfablokkere og kalsiumblokkere.