Digidexo.com

Klaritromycin behandling for bihulebetennelse

Når bihulene er ikke i stand til å renne tilstrekkelig, kan bakterier bygge opp forårsaker en bihulebetennelse. Antibiotika behandlinger er vanligvis foreskrevet for personer med bihulebetennelse, spesielt hvis decongestants har mislyktes i å gi lindring.

Antibiotika

Antibiotika bli kvitt bakterier i bihulene som forårsaker infeksjonen. Leger i hovedsak fore amoxicillin for bihulebetennelse på grunn av sin bevist effektivitet, minimale bivirkninger og kostnader.

Effektivitet

"En rekke studier som evaluerte antibiotikabehandling av bihulebetennelse har vist at amoxicillin ... og klaritromycin (Biaxin) er like effektive i å produsere symptomatisk og bacteriologic forbedring i 80 til 90 prosent av pasientene," ifølge American Academy of Family Physicians.

Dosering

Leger foreskrive klaritromycin for alt fra én til to uker, i henhold til Food and Drug Administration anbefalinger. Voksne ta 500 mg klaritromycin to ganger daglig. Barn ta en lavere dose, vanligvis 250 mg.

Betraktninger

Personer med kronisk bihulebetennelse kan trenge en ny runde med antibiotikabehandling. Den andre behandling kan være med klaritromycin igjen eller med en annen antibiotika.

Bivirkninger

De mest vanlige bivirkningene er diaré, kvalme, unormal smak, dyspepsi, abdominal smerte / ubehag og hodepine, i henhold til FDA. Men disse bivirkningene ble vurdert fra mild til moderat i de fleste pasienter, med bare 1 prosent avvikling klaritromycin behandling på grunn av bivirkninger.