Digidexo.com

Effekter av mørk sjokolade og rødvin på det kardiovaskulære systemet

Deep mørk sjokolade, rubinrød vin - to av de mest rike og dekadent mat tilgjengelig til moderne menneskeheten. Forskning indikerer at disse to matvarer er rike kilder av forbindelser kjent som polyfenoler, som kan være svært fordelaktig for det menneskelige hjerte-karsystemet. Rødvin og mørk sjokolade har blitt to sterke symboler for hvordan spise for nytelse kan være høydepunktet for å spise for helsen.

Funksjon

Polyfenoler er antioksidanter forbindelser som finnes i et stort utvalg av frukt, grønnsaker og krydder. Forskere ved Université Louis Pasteur de Strasbourg, i Frankrike, identifisert rødvin og sjokolade (sammen med te) som noen av de mest potente vanligste kildene til polyfenoler i vårt daglige kosthold. De fant at polyfenoler vise mange ulike egenskaper som til sammen bidra vesentlig til helsen til vårt hjerte og kretsløp.

Effekter

Forskerne fant at polyfenoler som finnes i rødvin og sjokolade hadde vasoprotective, antiangiogenic (regulerer blodårer), antiaterogeniske (hemmer arterie plakk), vasorelaxant og blodtrykkssenkende egenskaper. Den kombinerte effekten av disse handlingene på hele kardiovaskulære systemet gjør polyphenol-rik mat som rødvin og sjokolade store daglige kilder til hjertet sunt forbindelser.

Sjokolade

Sjokolade har en lang historie som en hellig og verdsatt mat i Amerika og ble også brukt som valuta av Maya. Nylig fakultet ved University of California, Davis foretatt en gjennomgang av studier gjort på mørk sjokolade og kardiovaskulær helse. De konkluderte med at polyphenol flavonoider i sjokolade har betydelig nytte for hjertet helse og bør inkluderes i legenes anbefalinger til pasienter i moderate mengder.

Red Wine

Rødvin har en lang historie med bruk blant europeiske land, og regnes som en av de helsebringende komponenter i Middelhavsdietten, som er preget av sin relativt lave frekvensen av hjertesykdom. Forskere ved University of Toronto, Canada nylig studert rødvin effekt på aterosklerose og koronar hjertesykdom. De fant at rødvin inneholder en rekke forbindelser inkludert trans-resveratrol, quercetin og andre antioksidanter som synes å gi flere mekanismer for å beskytte hjertet.

Expert Insight

Interessant, eldste registrerte levetid på posten tilhører Jeanne Calment fra Frankrike, som døde i 1997 på 122 år. Ifølge henne wikipedia oppføring, Calment spiste en kilo sjokolade ukentlig og drakk rød portvin på en jevnlig basis. Hun har også røykt til hun var 117. En fersk artikkel i Science Daily rapporterte at studier har vist at mørk sjokolade reduserer syke effektene av røyking på hjertet.