Digidexo.com

Ideell kolesterol

Kolesterol er en viktig del av et sunt kosthold. Det er et mykt stoff, voksaktig i tekstur, som brukes for å danne membranene. Det er også brukt i produksjon av visse hormoner. Imidlertid kan for mye kolesterol i blodet være en helserisiko som det er knyttet til koronarsykdom. Denne sykdommen er ofte en forløper til et hjerteinfarkt.

Fakta om kolesterol

Kolesterol kan ikke oppløses i blodet. Det er behov for særskilte transportører for å transportere den til cellene. Transport biler er kalt lipoproteiner. Lipoproteiner er det som faktisk er målt i laboratoriet for å få kolesterol teller.

Typer lipoproteiner

Det er to typer av lipoproteiner med lav densitet (LDL) og høy tetthets (HDL). Low-density lipoproteiner er den største transportøren av kolesterol. Problemet med å ha for mye LDL er at det kan bygge opp på blodårene og forårsake plakk. Plakk i blodårene kalles aterosklerose. Det kan føre blodet som skal blokkeres fra å strømme og forårsake et slag eller hjerteinfarkt. HDL regnes som den "gode" type lipoproteiner fordi de bærer kolesterol til leveren for å bli skylt ut av kroppen. HDL i et høyt nok nivå faktisk kan beskytte mot hjerteinfarkt, men for lite HDL ser ut til å øke risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Laboratorieverdier av HDL og LDL er

Ldls bør være lavere enn 100 mg / dl, selv om leger kan foreslå enda lavere nivåer (mindre enn 70 mg / dl). HDL bør være høyere enn 40 mg / dl for kvinner og 50 mg / dl for menn. Hvis du har nivåer som er problematisk, vil legen oppfordre kosttilskudd endringer eller medisiner intervensjon eller begge deler.

Optimal kolesterol

Legemet produserer mesteparten av den cholesterol det er behov for. Noen oppnås gjennom mat, men det meste av det ikke brukes og fjernes gjennom leveren. Hvis for mye er fortært, kan det ikke fjernes gjennom leveren. Derfor foreslår American Heart Association har ikke mer enn 300 mg kolesterol per dag, og mindre enn 200 mg hvis det er tegn på hjertesykdom. Avtagende mengder mettet fett og transfett (som inneholder høye kosttilskudd kolesterol) kan vesentlig redusere kolesterolnivået. Informasjonen på kolesterol og fett i en bestemt mat kan finnes på mat etiketten.

Avtagende kolesterolnivået

Kosttilskudd kolesterol finnes i animalske produkter. Det er ikke noe kolesterol i planteprodukter. Derfor kan øke mengden av forbruk av plante-produkter, og redusere mengden av animalske produkter i kosten hjelp til å redusere nivået av kolesterol i blodet. En annen naturlig måte å redusere negative nivåer og øke HDL er å engasjere seg i regelmessig mosjon. Dette betyr å trene for ca en time tre til fem ganger i uken. Hvis overvåke din diett og legge trening ser ikke ut til å hjelpe endre kolesterolnivået ditt, vil legen sannsynligvis legge en medisinering. Husk, det finnes alternativer. Arbeid med legen din og forplikte seg til de endringer i livsstil foreslått for å sikre en sunn fremtid.