Digidexo.com

Hvordan er en kolonoskopi test gjort?

Koloskopi Basics

En koloskopi er en medisinsk prosedyre der en lege bruker et lite kamera festet til enden av en fleksibel og manøvrerbar røret for å undersøke en patientâ € ™ s tykktarmen eller tykktarmen. Hensikten med eksamen er som en diagnostisk test for å se etter uregelmessigheter, noe som kan tyde på alvorlige helsetrusler som for eksempel tykktarmskreft. Kameraet sender et levende bilde av tykktarmen til en skjerm som legen observerer mens han manøvrerer kameraet om tykktarmen. Hvis noen mistenkelige vekster er til stede, som polypper, legen er i stand til å ta en liten vevsprøve kjent som en biopsi for å teste for malignitet. Koloskopier er vanligvis anbefales for de over 50 år, selv om det kan være en god idé å få dem tidligere, spesielt hvis det er en familiehistorie med tykktarmskreft.

Testforberedelser

En kolonoskopi krever en viss mengde av preparatet på den delen av pasienten for å få i stand kolon for enkel inspeksjon. Normalt kolon er full av avføring som vil hindre visningen av kameraet. Å fjerne tykktarmen for hindringer pasienter kan være nødvendig å gå til opp til 24 timer uten å spise før eksamen, og kan være nødvendig å spise visse typer mat opp til en uke før testen. Hver sak vil variere, men mange leger foreskrive avføringsmidler og andre kolon rensing metoder for å gjøre testen gå så glatt som mulig og gi best mulig resultat.

Prosedyre

Når eksamen er gjennomført, legen setter kameraet og rør inn i patientâ € ™ s endetarm og deretter guider den opp i tykktarmen. Pasienter ofte føle angst eller ubehag før og under eksamen, slik at legen kan tillate en kort stund med røret på plass for pasienten å roe ned. Legen manipulerer verktøy for å sjekke alle deler av tykktarmen for mistenkelige vekster, og trekker det når kontrollen er fullført. Hvis kolon har ingen problematiske vekster, kan testen kun ta 15 eller 20 minutter, mens en test som avdekker avvik vil ta lengre tid, noen ganger en time eller mer. Pasienter som regel ikke føler smerte i løpet av undersøkelsen, selv om et visst ubehag kan resultere fra luft som pumpes inn i tykktarmen for å tillate legen bedre sikt og manøvrerbarhet. Koloskopier er rutine og betraktet som sikre, men det er muligheter for alvorlige komplikasjoner. Mest spesielt, hvis tykktarmen ved et uhell sprukket, vil det kreve umiddelbar kirurgi for å fikse.