Digidexo.com

Spill for å hjelpe deg å sove

Spill for å hjelpe deg å sove


Telle sauer er bare én måte å lulle en søvnløs å sove. Telling er en repeterende handling som produserer en meditativ tilstand som beroliger sinnet og hjelper personen søvn. Men andre psykiske spill som bruker symbolikk også bidra til å slappe en rastløs sjel. Oppmerksomhet til detaljer i et mentalt bilde lindrer vandrende tanker som ellers ville holde en insomniac våken.

Telle Games

Den repeterende handling av telling hjelper fokusere sinnet og slappe kroppen i forberedelse for søvn. Men en studie utgitt av Oxford University antyder at bare telling er ikke nok til å sette noen til å sove. Studien avdekket at andre, mer utfordrende, Tankespinn forårsake en søvnløs å sovne raskere. (Se ref 2, 3 og 5)

Telle sauer er et velkjent eksempel på et spill som beroliger rastløs sjel; faktisk, er spillet nesten ikonisk for sin tilknytning til søvnløshet. Men rett og slett å telle sauer kan ikke bevise engasjerende nok til å holde sinnet oppmerksomhet. Telle baklengs i multipler av syv er et eksempel på en mer utfordrende spill. Konsentrasjonen trengs for å kunne utføre en komplisert telling spill, som for eksempel multippel av syvere spillet, roer griner tanker og tillater kroppen å slappe av. (Se ref 3)

Spill med Imagery

Den menneskelige fantasi er et kraftig våpen i kampen for søvn. Kroppen reagerer på en fredelig og positiv mental image ved å slappe av. Dette gjør at en sovende å sakte drift inn i en dyp søvn. Som med kompliserte tellespill, skyver konsentrasjonen som trengs for å skape et sterkt image til side tanker som kan være årsaken angst og søvnløshet. Denne sterke bilde skapes ved å betale oppmerksomhet til detaljer i en scene. For eksempel kan en sovende bruke sin fantasi for å beskrive detaljene i hennes hjemby eller en favoritt rolig sted. Hun beskriver sakte hver detalj og engasjerer sinnet med å skape mer. Jo mer en sovende kan konsentrere seg om den mentale oppgaven desto raskere vil hun være i stand til å sette seg til å sove. (Se ref 3 og ref 4) Et annet eksempel på avslappende bilder er sjøen eller i nærheten av en rolig bekk. En rekke forskjellige spill med mentale bilder brukes til å hjelpe søvnløs med resten. En misfornøyd sovende kan til og med finne opp sin egen symbolikk spill for å hjelpe ham sove. (Se ref 3)

Flytende Games

Følelsen av å være vektløs er avslappende. Dette vektløshet oppnås gjennom en annen form for mentale bilder som produserer en bestemt effekt på kroppen. I disse innbilte omstendigheter sovende legger vekt på en fysisk følelse, heller da detaljene i en mental picture.picturing seg selv som en astronaut flyter høyt over jorden, omgitt av stillhet er et eksempel på en tenkt situasjon en sovende kan bruke. Flyter i vann simulerer også en hyggelig vektløshet, så en sovende kan forestille seg flytende på toppen av havet eller nedsenket i et varmt bad. (Se ref 3 og 4)

Bedtime Routine

Noen som lider av søvnløshet kan opprette en rutine for seg selv før sengetid ved å bruke både mentale og fysiske øvelser. For eksempel, stretching og dype pusteøvelser forberede kroppen for søvn, mens meditasjon før sengetid slapper både sinn og kropp. Disse øvelsene kombinert med en kopp urtete og litt mental forestilling setter mest rastløs av sinn til å sove. (Se ref 1 og 4)