Digidexo.com

Fordøyelsesproblemer og leddsmerter

Fordøyelsesproblemer og leddsmerter


Det finnes flere forskjellige typer av medisinske tilstander som kan forårsake leddsmerter og fordøyelsesbesvær. Hvis fordøyelsesbesvær og leddsmerter vedvarer, bør du oppsøke lege for å finne årsaken.

Identifikasjon

Fordøyelses er beskrevet som en brennende følelse på baksiden av halsen eller i midten av brystet. Det kan være forårsaket av spise krydrede matvarer eller fra en kronisk medisinsk tilstand. Leddsmerter er smerter i leddkapslene som knær, skuldre, albuer, tær og fingre. Mange forskjellige medisinske tilstander forårsake leddsmerter som leddgikt og visse medisiner.

Cøliaki

Cøliaki er en genetisk tilstand som kan forårsake symptomer som anemi, tretthet, kronisk fordøyelsesbesvær og leddsmerter. Denne tilstanden er forårsaket av kroppens intoleranse overfor gluten, som finnes i mange matvarer.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en progressiv sykdom i tarmkanalen. Crohns sykdom kan forårsake adbominal kramper, diaré, leddsmerter, fordøyelsesbesvær og i alvorlige tilfeller magesår. Crohns sykdom er mest vanlig hos personer av jødisk herkomst og vises vanligvis mellom 20 og 30 år.

Stress

Stress kan føre til en myriade av fysiske symptomer som angst, dårlig fordøyelse, svette, hjertebank, hodepine, ryggsmerter, muskelsmerter og leddsmerter. Lære å identifisere årsakene til stress og praktisere metoder som dyp pusting, kan bidra til å redusere symptomer på stress.

Betraktninger

Det er mange forskjellige årsaker til dårlig fordøyelse og leddsmerter. Oppsøke lege for en riktig diagnose og behandling plan for denne tilstanden.