Digidexo.com

Hvor lenge før symptomer på HIV Show?

HIV Oversikt

Humant immunsviktvirus, eller HIV, er en sykdom som over tid kan føre til at tilstanden kjent som ervervet immunsvikt syndrom, eller AIDS. HIV er spredt gjennom kontakt med kroppsvæsker, slik som blod, urin eller morsmelk. Den vanligste kilden til HIV-smitte er gjennom seksuell kontakt, selv om sprøytedeling er en annen faktor. Ca 1,25 millioner mennesker i USA har HIV-AIDS, med anslagsvis 25 prosent av dem er uvitende om deres tilstand. Det er 45 000 nye tilfeller av HIV-AIDS hvert år. Det finnes ingen kur for HIV-AIDS, men det finnes behandlinger.

Tegn og symptomer på HIV-AIDS

Ved den første infeksjonen med HIV, kan du oppleve influensalignende symptomer etter en til to uker. Etter at symptomene avtar, og HIV går inn i en sovende periode. HIV har ingen andre symptomer før det utvikler seg til full blåst AIDS, men kan fortsatt bli oppdaget av blodprøver tatt på en lokal klinikk.

Symptomene på AIDS er mye mindre godartet, dessverre AIDS angriper direkte immunforsvaret, snu immunceller i enkelte fabrikker som produserer flere AIDS. Symptomer på AIDS inkluderer feber som ikke vil gå bort, tretthet eller syke hele tiden, hovne kjertler og skarp vekttap. AIDS også fører deg til å være vesentlig mer utsatt for andre sykdommer, kjent som AIDS-opportunistiske infeksjoner, eller AIDS-OIS. Disse infeksjonene inkluderer Kaposis sarkom, lungebetennelse og mer.

Behandling av HIV-AIDS

Det finnes ingen kur for HIV-AIDS, men det finnes effektive behandlinger. Vi er langt fra de dager da blir diagnostisert med AIDS ble ansett å være en garanti for tidlig død. Vanligvis vil AIDS være dødelig, men mange hiv-aids-syke leve lange, friske liv før bukke under for komplikasjoner av AIDS. Highly Active Antiretroviral Therapy, eller HAART, er den vanligste behandlingen av AIDS. HAART er en kombinasjon av medisiner som arbeider for å hindre spredning av AIDS inne i kroppen. Imidlertid krever denne behandlingen at narkotika tas nøyaktig på riktig tidsplan, og har mange ubehagelige bivirkninger.