Digidexo.com

Naturlig rettsmidler for kjemiske ubalanser og depresjon

Kjemiske ubalanser i hjernen ofte manifest med følelser av depresjon og angst. Det er mer vanlig enn du kanskje tror - en studie avslører en av seks mennesker lider av noen form for depresjon i løpet av livet. Men medisiner er ikke alltid den magic bullet. Prøv disse alternativene for å bidra til å sette deg i bedre humør.

Gjør det som kommer naturlig

Den farmasøytiske industrien har gitt en virtuell koldtbord av medisiner for å håndtere kjemiske ubalanser i hjernen, for det meste rettet mot å øke serotonin (SSRI), som ofte er lav hos mennesker som lider av depresjon. Dette er en god ting for det meste. Men klyngen av medisiner som brukes for å lette symptomer, som Prozac, Zoloft eller Wellbutrin, kan bære en rekke ubehagelige bivirkninger, som tørr munn, seksuell dysfunksjon og dårlig konsentrasjon. Så før du kjører ut til apoteket, ta oppmerksom på at en naturlig tilnærming til å løse dette problemet vil ha minst mulig bivirkninger mens kanskje lindre symptomene helt. Men sikkerheten først: Sørg for å informere legen din for noe alternativ tilnærming har du tankene.

Beef Up Your DHA

Mange ganger en kjemisk ubalanse er så lett løses som å legge litt fiskeolje til kosthold. Oljer fra fisk som laks og tunfisk er rike på DHA (dokosaheksaensyre), som er en fettsyre som kroppen lett trenger men kan ikke fremstille. DHA, også kjent som omega-3, vugger hver celle i kroppen din i en beskyttende kappe, som antas å ha nytte nevral aktivitet. Dr. Terence Ketter, førsteamanuensis i psykiatri ved Stanford-universitetet ser løftet i å gi fiskeolje til pasienter som lider av mild depresjon. Ikke bekymre deg hvis du ikke kan magen fiskeolje - kroppen kan konvertere DHA fra grønne bladgrønnsaker, linfrø og hvetekim.

Ta et dypt åndedrag

Dyp pusting og meditasjon i ca 10 minutter to ganger om dagen har blitt klinisk bevist å lindre akutte symptomer på angst og depresjon. Kroppen drar nytte av økt blodtilførsel til hjernen (dyp pusting) og avlaster spenningen i øyeblikket (meditasjon). Tror ikke du må ha lys og dempet musikk klar for å meditere. Du kan engasjere seg i denne praksisen nesten hvor som helst - Trikset er å sentrere ditt sinn og fokusere på øyeblikket.