Digidexo.com

Hva er tyfoidfeber Salmonella?

Tyfoidfeber er en alvorlig smittsom sykdom som er forårsaket av Salmonella typhi bakterier. Denne sykdommen er sjelden kontrakt i industrialiserte land, men infeksjoner kan oppstå i utviklingsland. Sykdommen utvikler seg trinnvis og gradvis forverres uten behandling.

Første etappe

Ifølge Mayo Clinic, kan tyfoidfeber symptomer innen en til tre uker med eksponering mot Salmonellabakterien bakterier og kan inkludere magesmerter, hodepine og feber så høyt som 103-104 grader F. Diaré, forstoppelse og en hud utslett kan forekomme under den første delen av denne sykdommen.

Senere stadier

Ubehandlet tyfoidfeber kan resultere i betydelig vekttap og en oppblåst mage. Pasienter kan angi en tyfus tilstand der de blir delirisk og ligge utmattet og ubevegelig med halvt lukkede øyne.

Komplikasjoner

Pasienter med tyfoidfeber kan oppleve blødning eller perforering av tarmen. Lungebetennelse, kan betennelse i hjertemuskelen og psykiatriske problemer utvikle seg i mennesker med tyfoidfeber.

Årsaker

Folk kan bli smittet med tyfoidfeber når de blir utsatt for mat eller vann som er forurenset av Salmonellabakterien bakterier. Dårlige sanitære forholdene tillater denne bakterien til å spre seg fra avføring og urin av en infisert person.

Behandling

Tyfoidfeber infeksjoner er vanligvis behandles med antibiotika. Pasienter kan hjelpe deres utvinning ved å drikke væske og spise høyt kalori måltider.