Digidexo.com

Nutrition Recommendations & Interventions for diabetes

Personer med diabetes, pre-diabetes symptomer eller de i fare på grunn av en familiehistorie med sykdommen kan ta forholdsregler ved å gjøre endringer i livsstil. Daglig mosjon, balanserte måltid planer og konsekvent glukosemåling kan hindre utbruddet av sykdommen og redusere sjansene for å utvikle relaterte komplikasjoner. Hvis man følger kostholdsanbefalinger fremmer kontroll over sykdommen gjennom mat.

Overvåking før og etter måltider

Matvarer er fordøyd av kroppen på ulike priser, forårsaker individualiserte effekter på sukker nivåer, vekt og kalori absorpsjon. Sukker målinger er et effektivt tiltak for å forebygge skadelig pigger og nedturer fordi de gir den informasjonen som trengs for å gjøre sunne kostvalg. Pre-måltid bør være i området på 70 til 120 mg / dl. Dersom nivåene er høyere, bør karbohydrat, fett og protein forbruk være begrenset. Nivåer stiger over 140 mg / dL en til to timer etter spising indikerer et høyt nivå av sukker i blodet som ikke har blitt metabolisert, signaliserer at for mye sukker var forbrukt. Kunnskapen fra regelmessig overvåking gir diabetikere en forbedret følelse av hvordan kroppen reagerer på mat slik at måltid og del justeringer kan bidra til å opprettholde og kontrollere normale nivåer.

Høy fiber diett

Et sunt, fiberrikt kosthold intervenerer ved å redusere kaloriinntaket og fettlagring, slik at en sunn vekt kan oppnås. High-fiber matvarer er lav i fett og kalorier og redusere kroppens opptak av fett og proteiner. Mat som inneholder fiber fyller og passerer gjennom systemet raskt, hjelpe på fordøyelsen helse og dempe cravings. Hele korn, havre, bygg, grønnsaker, bønner, frukt, korn og lav-fett yoghurt er fiber-rik mat som fremmer balanserte blodsukkeret når fortært av den anbefalte porsjonsstørrelsen; 20 til 25 gram fiber per dag gjør i fem til ni serveringer av frukt og grønnsaker og en servering av hele korn.

Kontrollerende Forbruk

Måltid planer bidra til å kontrollere kaloriinntaket og matforbruk. Lean, skinn protein bør spises i små porsjoner og er mest gunstig når kokt, grillet eller dampet i lav-fett oljer, sauser og krydder. Karbohydrater gir kroppen med sukker som trengs for energi og absorberer raskt inn i blodet, forårsaker sukker nivåer å stige; 50 til 60 gram karbohydrater per måltid er anbefalt i en lav-kalori, lav-fett plan. Søtsaker, alkohol, konsentrerte saft, brus, brød og pasta trenger ikke å være helt eliminert, men bør være nøye telles og substituert regelmessig for hel-kornprodukter, frukt og grønnsaker.