Digidexo.com

Irritabel tarm og Asperger syndrom

Irritabel tarm-syndrom (IBS) er en lavere tarmkanalen lidelse som forårsaker magesmerter og unormale avføring. IBS kan være forårsaket av problemer med tarmmuskler, bevegelse og strekking. Det påvirker det meste kvinner og vanligvis starter i ungdomsårene eller tidlig voksen alder.

Asperger syndrom er en form for autisme som lider er høyt fungerende og har over gjennomsnittlig intelligens, men har problemer med å kommunisere med andre. Tilstanden rammer menn mer enn kvinner. Årsaken er ukjent. Irritabel tarm og Asperger er svært ulike forhold som både kan negativt påvirke din livskvalitet.

Diagnose

Aspergers syndrom er vanligvis diagnostisert i løpet av barndommen. En lege vil observere pasienten atferd og spørre foreldrene om deres utvikling, sosiale og kommunikasjonsevner. Barnets intelligens, evne til problemløsning og språkutvikling kan undersøkes. IBS kan vanligvis bli diagnostisert uten tester, men når det er nødvendig, kan du ha en endoskopi for å hjelpe legen til å se inne i kroppen din der problemet oppstod. Du kan også prøve en laktosefri diett i to uker for å se etter laktasemangel.

IBS symptomer

Symptomer på irritabel tarm inkluderer magesmerter etter et måltid, som går bort etter avføring. Du kan også ha abdominal oppblåsthet, gass og oppblåsthet og forstoppelse og diaré, som er hyppige, kronisk og ofte smertefulle. Andre symptomer er tap av matlyst, emosjonelle plager og depresjon. De fleste mennesker med irritabel tarm vil ha milde symptomer, men de kan være mer alvorlig for mennesker med stemningslidelser som angst og depresjon. Å leve med alvorlige symptomer på IBS kan gjøre deltar sosiale engasjementer vanskelig eller ubehagelig.

Asperger Symptomer

Noen symptomer på Asperger syndrom snakker i en monoton, ikke svarer på kommentarer eller andres følelser, problemer med å forstå humor eller sarkasme og problemer med å plukke et samtaleemne. Personer med Asperger kan også ha problemer med kroppsholdning, ansiktsuttrykk og øyekontakt, være lite fleksibel med rutiner og viser repeterende atferd som kronglete og knipser fingrene. Disse symptomene kan gjøre i samspill med andre, og kommer til sosiale funksjoner vanskelige.

IBS Treatment

Behandling av irritabel tarm begynner med å lindre dine egne symptomer. Start med å trene regelmessig og forbedre søvnvaner. Som kan inkludere å få nok søvn og gå til sengs på samme tid hver kveld. Legge fiber til kosthold og unngå sentralstimulerende stoffer som koffein kan hjelpe. Bruk anti-diaré medisin hvis diaré er et problem, men hvis du har forstoppelse, kan det hende du trenger medisin for å stimulere tarmen bevegelser. Legen kan også foreskrive antidepressiva og anbefale rådgivning.

Asperger Treatment

Asperger behandling omfatter kognitiv atferdsterapi, en metode for å bidra til å stoppe problemer som sinneutbrudd og avbryte. Denne terapien kan også hjelpe pasienten gjenkjenne følelser og takle angst. Kommunikasjon og sosial ferdighetstrening innebærer repetisjon for å lære Asperger pasienter til å snakke i en naturlig rytme og å tolke humor, sarkasme og andre kommunikasjonsteknikker. Det er ingen medisin for å behandle Asperger, men medisin kan behandle symptomer som hyperaktivitet og depresjon.