Digidexo.com

Hvordan behandle Forkjølelse og øreinfeksjoner

Forkjølelse og øreverk er ikke uvanlig, og de går hånd i hånd i mange tilfeller. Enten det er influensa sesongen, eller bare en tilfeldig hendelse, og vite hvordan man skal behandle disse sykdommene kan utgjøre hele forskjellen i å hjelpe kroppen din komme over dem.

Bruksanvisning

•  Få nok hvile. Hvis du våkner opp med en kald eller smertefull ørebetennelse, ta det med ro denne dagen, bli hjemme fra jobb eller skole og bli uthvilt. Overexerting kroppen din når det er allerede kjemper en sykdom vil bare forverre symptomene.

Ta noen medisiner. Heldigvis er det mange over-the-counter medisiner tilgjengelig i dag for å behandle forkjølelse og hjelp med ørebetennelser. Mange merkenavn, som Tylenol eller Advil, tilby spesifikke kalde medisiner for å behandle sår hals, rennende nese, hode og smerter i kroppen, og andre forkjølelsessymptomer. Disse medikamentene også behandle lunger og bihuler, noe som kan bidra til å avlaste trykket relatert til en ørebetennelse.

Drikk rikelig med væske. Væsker er viktig når kjemper en sykdom, så sørg for at du drikker minst 8 til 10 glass vann om dagen. Du kan også legge til væsker som kan hjelpe behandle andre symptomer. Varmt vann og sitronsaft er flott for avgifte og beroligende halsen. Du kan også prøve å lage en avslappende varm te, for eksempel kamille. Hold deg unna alkohol, kaffe og væsker med meieri da disse kan forverre symptomene.

Rengjør øret. Å vite hvordan å rense ut den infiserte øret kan bidra til å avlaste trykket og redusere levetiden på infeksjonen. Start med å lage en blanding av varmt vann og en lik del hydrogen peroxide eller hvit eddik hvis du har det. Sett tre dråper av blandingen inn i den infiserte øret og ligge stille i ca. 10 minutter. Sitt opp og samle noen left blandingen i en liten kopp eller vaske tøy. Neste ta en bomullsdott og fjern eventuelle løse voks eller blokkering. Gjør dette tre ganger om dagen for å hjelpe tømme ørebetennelse.

Spis riktig mat. En av de beste mat å behandle en kald har vist seg å være kyllingsuppe, som du kan gjøre hjemme eller kjøpe hermetisert. Hvis du ikke spiser kjøtt, kan du prøve en grønnsak-basert kjøttkraft. For å bidra til å rydde opp puste passasjer legge litt cayenne pepper til suppe. Vitamin C er også viktig, så prøv og spis frukt som appelsiner eller grapefrukt.

Ta et varmt bad. Et varmt bad kan ikke bare hjelpe lindre muskelsmerter, men dampen fra den kan bidra til å åpne opp luftveiene og rydde opp lunger. Det har også vist seg å bidra til å lindre press fra ørebetennelser, som damp og varme kan bidra til å bryte opp blokkering i ørekanalen. For ekstra avslapning, tilsett 2 kopper Epsom salt til bad, som ikke bare vil berolige muskler men trekke giftstoffer ut av huden.

Hint

  • Hvis du har en kald eller øreverk som vedvarer i mer enn en uke oppsøke lege umiddelbart, som det kunne være en mer alvorlig sykdom.
  • Aldri ta kaldt medisiner for mer enn en uke, eller som flasken advarer. Cold medisiner er ment å være midlertidig og vil ikke behandle en pågående sykdom.
  • Snakk med apoteket om medisinering alternativer, spesielt hvis du allerede er på visse medisiner, og alltid ta medisiner som anvist.