Digidexo.com

Hvordan kontrollere High Blood Sugar Uten Insulin

Hvis du lider av diabetes, må du ta insulin trygt kontrollere høyt blodsukker. Insulin er det naturlige hormonet i kroppen din som stimulerer leveren og musklene til å absorbere overflødig glukose i blodet. Uten insulin, blodsukkernivået spiral ut av kontroll, og potensielt forårsake alvorlige problemer som diabetisk ketoacidose (DKA). Men er du ikke en diabetiker og ønsker bare å holde blodsukkeret på et sunt rekkevidde, er det flere grep du kan ta.

Hvordan kontrollere High Blood Sugar Uten Insulin

Holde Blood Sugar Down

•  Tren regelmessig. Når du trener, musklene krever energi for å opprettholde økt nivå av fysisk aktivitet. Denne energien kommer fra nedbryting av glukose, som musklene trekke fra blodet. Ved å aktivere musklene, du eliminere overflødig glukose i blodet og sette det sukker til god bruk. Løping, svømming eller aerobic sport er gode måter å senke blodsukkeret ditt.

•  Spis nøye. Når du spiser "enkle" sukker eller søtsaker, legger du til en enorm mengde av glukose til blodet. Lage en diett fylt med frukt, grønnsaker, hele korn, og fisk og andre magre proteiner. Unngå fet, salt og sukkerholdige matvarer.

Unngå alkohol, noe som øker blodsukkernivået og legger utilbørlig press på leveren din.

Hint

  • Hvis du er diabetiker, bør disse trinnene kun skal følges i forbindelse med regelmessige doser av insulin. Trening og riktig kosthold er ubrukelig i å kontrollere høyt blod sukker uten insulin.