Digidexo.com

Jod for overgangsalder

Vanligvis mellom 45 år og 55, en kvinne gjennomgår en hormonell forandring som kalles overgangsalderen. Dette er når kroppen hennes begynner å produsere mindre kjønnshormoner og hun stopper eggløsning, og da er hun ikke lenger i stand til å få barn. Menopause påvirker mange aspekter av en kvinne fysiske og følelsesmessige velvære. En vanlig tilstand som ofte utvikler seg i overgangsalderen er hypotyroidisme, som noen ganger er behandlet med jod.

Skjoldbrusk problemer i overgangsalderen

Hypotyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av skjoldbrusk hormoner. Symptomene på hypotyreose er så lik de av overgangsalderen, kan det diagnosen tilstanden være vanskelig. Vektøkning, tretthet, problemer med konsentrasjon og depresjon er vanlig, som er kramper og leddsmerter, carpal tunnel syndrom og uvanlige problemer med å justere til kalde temperaturer.

Jod Behandlinger

Noen ganger er problemet er ikke bare lave skjoldbrusk hormoner. Skjoldbruskkjertelen trenger jod for å fungere skikkelig og noen ganger i tillegg til å ta thyroid hormon behandlinger, kan en kvinne må ta jodtabletter. En lege er den eneste som kan riktig diagnostisere og foreskrive for disse forholdene. Derfor, hvis du mistenker at du kan ha hypotyreose og en underliggende jod mangel, må du oppsøke lege for å få riktig behandling.

Andre behandlinger

Det er i utgangspunktet ett alternativ for behandling av hypotyreose: Opplysning thyreoideahormoner. De mest vanlige behandlinger fore er den syntetiske hormoner tyroksin og trijodtyronin. Den standard behandling er å ta tyroksin, også kjent som Levotyroksin eller Synthroid. Men ofte en kombinasjon av tyroksin og trijodtyronin fungerer bedre. Andre personer diagnostisert med hypothyreose foretrekker desiccated skjoldbruskkjertelen, et dyr-basert hormon supplement, til de syntetiske hormoner.

Potensielle Jod Fordeler

Hvis jod mangel er et problem, kan kvinner se noen enorm bedring i mange av sine menopause-relaterte forhold etter å ha tatt jodtabletter. Hvis deres sult har økt, kan det gå tilbake til normale nivåer. Hvis de tidligere hadde oppstått problemer med depresjon, kan symptomene minske og følelser kan stabilisere seg. Kvinner kan føle seg mer energisk og ha sunnere hår og hud. Kort sagt, kan mange kvinner opplever at å ta jodtabletter forbedrer deres postmenopausal helse. I tilfelle av en dobbelt diagnose av menopause og hypotyroidisme, kan supplerende jod være nødvendig for kroppen å være i stand til å utnytte de skjoldbruskkjertelhormoner.

For mye jod

En grunn til at en konsultasjon med en lege er nødvendig lot jod for menopausale symptomer, er at det er mulig å ta for mye jod. Et overskudd av jod kan faktisk føre til hypotyreose, som kan føre til de samme ubehagelige symptomer som var til stede i første omgang. Dette er grunnen til at det er viktig å snakke med en lege om hvorvidt det faktisk er en mangel, og hvis så, hvor mye jod til å ta.