Digidexo.com

oksygenmangel blekhet

Hvordan vet jeg om noen har dårlig astma

Astma er en kronisk lungesykdom, der de store luftveiene, eller bronkiene, blir innsnevret av muskelspasmer og betennelser og hindret av tykk slimete, hindrer normal pusting. Noen personer med astma kan merke bare mild mister pusten; andre kan oppleve plutselige, livstruende astmaanfall. Hvis du mistenker at noen du kjenner har astma, vil du ønsker å vite hvordan å identifisere astmasymptomer slik at han eller hun kan få riktig behandling. Alvorlige astmasymptomer kan variere fra person til person og fra en dag til den neste; Det finnes imidlertid en rekke vanlige fysiske kjennetegnene som peker mot astma.

Bruksanvisning

Kjenne tegn på astma

•  Observer puste. Raske åndedrag, grunne pust, og problemer exhaling helt er symptomer på alvorlig astma.

Se for hoste, piping i brystet og kortpustethet om natten, til en felles tid for symptomer. Disse er anerkjent tegn på bronkospasme. Personer med astma kan også ha problemer med å få sove, og kan våkne opp ofte.

Hør for tungpustethet, hoste, eller gisper under normale aktiviteter eller etter mild anstrengelse.

Følg talen etter tegn på pustevansker, som inkluderer manglende evne til å fullføre en setning uten å ta en pust, pust tale, og stopper ofte.

Se etter spenninger i nakke, bryst og skuldre under pusting, noen ganger signalisert av hevede skuldre. Se den myke område på forsiden av halsen (like under strupehodet, mellom kragebein); huden over dette stedet vil ofte vises trekkes inn når en person har problemer med å puste.

Observere når disse symptomene oppstår eller blir verre. Symptomer astma ofte vises eller forverres i respons på trening; innendørs og utendørs allergener som for eksempel støv og pollen; ekstrem kulde; og irritanter som for eksempel kjemikalier, røyk, smog og parfymer.

Se ansikt og kropp etter tegn på oksygenmangel: blekhet, svette, eller blå lepper og negler. Oppsøke lege umiddelbart hvis disse symptomene dukker opp.

Tips og advarsler

  • Snakk med legen din om å få en peak flow meter for å overvåke lungefunksjon fra dag til dag. Siden hver persons ideelle peak flow lesing er annerledes, bør du arbeide med legen din for å finne ut hva som er en normal rekkevidde for deg.
  • Dersom en diagnose av alvorlig astma er gjort, vil legen sannsynligvis forskrive en anfallsmedisin for plutselige, alvorlige astmaanfall, i tillegg til en langsiktig vedlikehold medisinering. Hold rednings medisiner for hånden til enhver tid.
  • Oppsøke lege umiddelbart hvis du eller noen du kjenner erfaringer pustevansker. Hvis astma er diagnostisert, ta kontakt med en spesialist for en langsiktig astma forvaltningsplanen.
  • Ikke forsøk å behandle et plutselig astmaanfall med medisiner foreskrevet for langsiktig symptomlindring. Vedlikehold medisiner er ment å behandle astma årsaker, og vil ikke stoppe et astmaanfall. Unn et angrep med en anfallsmedisin; hvis anfallsmedisin er ikke praktisk, ringe 911 for øyeblikkelig hjelp.

Kan Hornhinnen oksygenmangel føre til alvorlige øyeproblemer?

Hornhinnen oksygenmangel oppstår når hornhinnen - den gjennomsiktige skjold som dekker øyet - er ute av oksygen. Dette er oftest forårsaket av overdreven bruk av kontaktlinser. Kontakter blokkere oksygen fra filtrering inn i hornhinnen, noe som over tid kan føre til en mangel. I noen tilfeller kan dette føre til alvorlige øyeproblemer.

Hornhinnen oksygenmangel

Denne tilstanden er normalt veldig mild. Du kan oppleve lett ubehag, rødhet, tørre øyne, eller tåkesyn. Dersom hornhinnen blir kontinuerlig ute av oksygen for en lang periode, kan alvorlige komplikasjoner oppstår. Du kan utvikle permanent tørre øyne, preget av hyppig kløe og irritasjon. Du risikerer også å utvikle hornhinnen dystrofi, der hornhinnen skyene opp og hindrer visjon. Keratokonus er en felles interesse, preget av en fortynning av hornhinnen fører til astigmatisme og betydelig nærsynthet. Denne tilstanden kan kreve en hornhinnetransplantasjon for å gjenopprette normalt syn.

Forholdsregler

Ta flere skritt for å unngå å utvikle hornhinnen oksygenmangel. Viktigst følge generelle kontaktlinse instruksjoner for bruk og håndtering. Aldri sove med kontaktene dine på. Hvis du bruker to-ukers linser, forkaste kontaktene dine etter det og starte et nytt par. En gang i blant, gi øynene dine litt tid til å puste; prøve seg briller en dag per uke. Før du søker kontakter, alltid godt nok skylle hver linse med linsevæske.

Behandling

Hvis du lider av mild hornhinnen oksygenmangel, synker bruken gjenvæting å lindre tørrhet og irritasjon i øynene. Kontroller at du bruker dråper spesielt utviklet for kontaktlinsebrukere. Visse kontaktlinser er spesielt designet for å stimulere flyten av oksygen i hornhinnen; å korrigere hornhinnen oksygenmangel, kan du prøve å bytte til en mer pustende myke kontaktlinser.

Amylnitritt Toxicity

Amylnitritt Toxicity


Amylnitritt er en kjemisk forbindelse som anvendes som en vasodilator & ndash; et middel som utvider blodkar, i henhold til Drugs.com. Fordi blodårene blir nesten umiddelbart utvidet, er det brukt til å behandle angina pectoris & mdash; når blodkar constrict eller smal. Amylnitritt er enkel å bruke & mdash; en liten kapsel er klemt mellom fingrene før det bryter, så holdt rett under nesen. Pasienten inhalerer dampen som frigjøres og angina smerte letter hurtig, i henhold til Rxlist.com. Men mens amylnitritt kan være effektiv og lett å bruke, det finnes farer i bruk, inkludert toksiske reaksjoner.

Dosering Farene

Amylnitritt bør bare administreres for å behandle angina i fremstilte kapsler, hvilke inneholder en 0,3 ml dose av medikamentet. Alle som administrerer kapselen bør være klar over at amylnitritt ikke bør inhaleres i store mengder på grunn av en potensiell toksisitet buildup i kroppen. Hvis en dose er ikke tilstrekkelig til å lette angina, bør en annen dose bare administreres etter tre til fem minutter, i henhold til Rxlist.com. Hvis angina vedvarer, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Andre bivirkninger

Milde reaksjoner på inhaling amylnitritt er hodepine, svimmelhet og ansikts rødhet, noe som kan forekomme hos mange pasienter, ifølge Rxlist.com. Noen pasienter kan oppleve mer alvorlige reaksjoner, inkludert synkope eller besvimelse, evakuering av tarmer, et plutselig fall i blodtrykk (hypotensjon), kvalme og oppkast, blekhet og kald svette. Rxlist.com lister toksisitetsreaksjoner som blant annet en pounding hodepine og / eller kranietrykk, en altfor rask hjerterytme, problemer med å puste, muskelsvakhet og symptomer som ligner sjokk. En annen giftig reaksjon er methemoglobinemi.

Methomoglobin Toxicity

Amylnitritt overdoser kan føre til en tilstand som kalles methemoglobinemi, ifølge Rxlist.com. Denne tilstanden oppstår når hemoglobin elementer i blodet & mdash; den delen av hvert blodlegemer som transporterer oksygen gjennom kroppen & mdash; erstattes av methomoglobin. Resultatet av denne tilstanden er at kroppen får for lite oksygen fordi methomoglobin ikke transportere oksygen. Pasienten kan oppleve & ldquo; cyanose, & rdquo; en blå-grå skjær til hud, lepper og under negler, indikerer oksygenmangel. Dyspné, eller alvorlig pustebesvær, kan også følge methemoglobinemi. Tilstanden er mer alvorlig hos pasienter som tidligere ble diagnostisert med methemoglobin reduktase mangel, en medfødt tilstand. Amylnitritt er kontraindisert for slike pasienter, ifølge Drugs.com.

Amylnitritt misbruk

Toksisitet kan også skyldes misbruk av amylnitritt. Den raske utvidelse av blodårene som raskt lindrer angina betyr også at amylnitritt er utsatt for overgrep som en påstått seksuell stimulans, eller for å oppleve en & ldquo;. Rushet & rdquo; Amylnitritt misbrukt på denne måten er kjent som en & ldquo; Popper & rdquo; fordi kapselen lager en høy lyd når brutt mellom fingrene, i henhold til Missouri Division of Alcohol and Drug Abuse. Denne type av misbruk, når det brukes sammen med alkohol, kan føre til en toksisk reaksjon som kan føre til en alvorlig fall i blodtrykket og symptomer på sjokk. Ifølge Rxlist.com kan amylnitritt kombinert med alkohol også utløse en kardiovaskulær kollaps.

Ytterligere advarsler

Amylnitritt er en brennbar væske. Det bør holdes unna høy varme og mot lys, ifølge Rxlist.com. Røyk kjent som "giftige nitrogenoksider" produseres når amylnitritt forbrenninger. Kapslene skal oppbevares i et kaldt, mørkt sted fordi & ldquo; flammepunkt, & rdquo; det punktet hvor amylnitritt tar fyr, begynner på 73 grader Fahrenheit (22,77 grader Celsius) og høyere, ifølge Cameo Chemical. En annen bekymring & mdash; amylnitritt er et giftig stoff, og det bør aldri svelges eller i kontakt med huden eller øynene. Hvis det er inntatt, ring Gift umiddelbart og få pasienten til et sykehus. Fremkall ikke brekninger hvis det er mistanke om forgiftning, som enhver oppkast som inhaleres kan være giftig for lungene.

Symptomer på Abdominal Migrene

Symptomer på Abdominal Migrene


Abdominal migrene er oftest sett i barn i alderen 5 til 10 år gamle, men folk i alle aldre er tenkt å lide med det. Mange barn som har mage migrene vokse opp til å ha klassisk migrene, hvor smerten er sentrert på den ene siden av hodet. I mage migrene, er smerten sentrert i magen (mellom bryst og kjønnshår bein).

Funksjoner

Symptomene begynner med ansiktet blir veldig, veldig blek (blekhet) eller bli spylt rød som om med feber. Kramper, kvalme, svimmelhet, irritabilitet, tap av matlyst og oppkast deretter oppstå. Andre symptomer er diaré, plutselig intoleranse for lys eller lyd eller mørke skygger under øynene. Et angrep kan vare så lenge som 72 timer eller så lite som en time. Svært sjelden er noen hodesmerter rapportert.

Forebygging / løsning

Det er ukjent hvordan du kan forhindre mage migrene. Noen mennesker har dratt nytte av å gå på en daglig betablokker blodtrykk medisinering. Det har tatt hver dag i håp om å hindre et angrep, men er ubrukelig når angrepet allerede begynner. Får behandling inkluderer vanligvis bruk av anti-kvalme medisiner og smertestillende. Noen painkillers som triptaner anses altfor sterk for et barn.

Betraktninger

Det er veldig vanskelig å få en diagnose for abdominal migrene, som symptomene etterligne andre problemer som Crohns sykdom, irritabel tarm syndrom eller et slag. Det er de i det medisinske miljøet som selv debattere at abdominal migrene engang eksisterer, og foretrakk å behandle det som sykliske brekninger syndrom. Men det finnes andre typer migrene som er oppkast og magesmerter, men ikke hode smerter. De kalles "stille migrene" eller acephalgic migrene.

Expert Insight

Hjem rettsmidler som kan bidra til å lette et barn eller voksen gjennom et angrep inkluderer liggende i et mørkt rom, isposer hvis hodet gjør vondt, varmeflasker for å lette kramper og nipper sportsdrikke tynnet med vann. Noen mennesker synes peppermynte te nyttig i lettelser kvalme mens andre liker kandisert ingefær. Andre alternative metoder som kan hjelpe inkluderer mekling, biofeedback og lytter til en hvit støy maskin hvis normale lydene er for smertefullt å bære.

Advarsel

Selv om magemigreneanfall gå bort av seg selv, du fortsatt trenger å se en lege for å få diagnose, smertestillende og behandling. Disse angrepene kommer med jevne mellomrom gjennom hele barndommen, selv om noen stadig vender gjennom voksenlivet. Også, aldri gi voksne medisiner til et barn. Hvis du har plutselig ekstrem kvalme, nummenhet i en del av kroppen din, plutselig hodepine eller problemer med å kontrollere en lem, kan du ringe en ambulanse, da dette kan være et slag.

Alternativ behandling for migrene hodepine

Alternativ behandling for migrene hodepine


Når medisiner ikke klarer å lette din migrene smerte, kan alternative behandlinger gi deg lindring. Medisinsk forskning støtter bruk av akupunktur og kiropraktikk behandlinger som egnede tiltak mot migrene. Kosttilskudd og urter er også nyttig.

Når du er riktig diagnostisert med migrene, ville en helhetlig tilnærming inkluderer livsstilsendringer som å endre kostholdet ditt. Refleksologi, fysioterapi og homeopatisk behandling kan gi lindring. Alternative og tradisjonelle tilnærminger kan kombineres under omsorg av en kvalifisert medisinsk leverandør.

Årsaken til migrene er et mysterium. Det finnes ulike teorier og en rekke studier. Bevissthet om de ulike medisinske modaliteter kan hjelpe deg å ta bedre valg for behandling av dine symptomer.

Migrene Fakta

Ifølge University of Maryland Medical Center (UMM), ca 28 millioner mennesker lider av migrene. Disse forskerne definere migrene som: "... alvorlig smertefulle, tilbakevendende hodepine som er noen ganger ledsaget av andre symptomer som synsforstyrrelser (aura) eller kvalme Det finnes to typer migrene -. Migrene med aura (tidligere kalt vanlige migrene) og migrene uten aura (tidligere kalt klassisk migrene). "

Hvis ubehandlet, migreneanfall varer vanligvis 4-72 timer. Den lidende erfaringer bankende smerter på den ene siden av hodet, som forverres av fysisk aktivitet. Ekstrem følsomhet for lys og støy, blekhet, og en følelse av å være kald er vanlige symptomer.

Akupunktur

Lisensiert kiropraktisk lege og akupunktør Dr. Robert Scarnecchia, DC, uttalte cscs, "Akupunktur gjenoppretter normal kroppsfunksjon ved å få energi (blod) i tynntarmen, hvor 99 prosent av vårt immunsystem ligger ... Lokalt, stimulerer det poeng å redusere smerter i hode og nakke ved å balansere kroppens energi langs meridianen system. "

UMM forskning validerer akupunktur som et hjelpemiddel i kampen mot migrene. "Akupunktur har blitt studert som en behandling for migrene hodepine i mer enn 20 år. Selv om ikke alle studier har vist fordelen med akupunktur, forskere er enig i at akupunktur vises trygt og at det kan være effektive for noen mennesker."

En analyse av akupunktur behandlinger for å redusere migrene ble publisert i den høyt respekterte Cochrane Library i 2003 det foreslått at du mottar en akupunkturbehandling når migrene symptomer først begynner er like effektivt som å ta medisinen Imitrex, men rapporten uttalt at så symptomene fortsetter, medisinen fungerer bedre enn akupunktur.

Kiropraktisk behandling

Flere kliniske forsøk ved University of Maryland viste at "spinal manipulasjon terapi kan hjelpe i behandlingen av migrene hodepine. I en studie av personer med migrene, rapporterte mer enn en 90 prosent reduksjon av angrep og 49 22 prosent av dem som fikk kiropraktisk manipulasjon prosent rapporterte en signifikant reduksjon av intensiteten av hver migrene. "

I en annen UMM studie ble migrenepasienter randomisert til å motta rotere manipulasjon, en daglig medikament (elavil) eller en kombinasjon av begge. Resultatene var at rotere manipulasjon var like effektive behandling av migrene som medisiner, men det var færre bivirkninger. Dr. Scarnecchia, som praktiserer på Chiropractic Group i Okeechobee by, sier chiropractic omsorg gjenoppretter normal bevegelse til NVG-occipital område (base av hodet) for å redusere nerve press til hodet og muskelspasmer.

Kosttilskudd, kosthold og urter

Resept for Nutritional Healing, utarbeidet av Phyliss A. Balch, CNC og James F. Balch MD, siterer 2000 mg daglig av kalsium og 1000 mg daglig av magnesium, med 60 mg daglig av Co-enzym Q10 plus Koenzym A som en verdifull behandling for migrain hodepine. Kalsium og magnesium bidrar til å regulere muskeltonus og overføre nerveimpulser i hele kroppen og til hjernen. Co-enzymer øke blodstrømmen til hjernen og bedrer blodsirkulasjonen. Doser av ekstra vitaminer og næringsstoffer avhenger av migrene lidende kroppens kjemi og historie.

Vedta en diett lav i enkle karbohydrater og mye protein er anbefalt. Mandler, brønnkarse, persille, fennikel, hvitløk, kirsebær og fersk ananas bør inkluderes. Matvarer for å unngå er salt og syredannende matvarer som kjøtt, frokostblandinger, brød og korn. Også unngå stekt mat og fet eller fet mat.

Flere urter er antatt å lindre smerte, men de bør brukes med forsiktighet som urter kan forstyrre reseptbelagte medisiner. Anbefalt urter i Resept for Nutritional Healing omfatter cayenne, kamille, ingefær, peppermynte og rosmarin.

Ansvarlige valg

Det er mange helsetjenester alternativer for migrene lidende. Alternative behandlinger er gunstig. Kombinere konvensjonelle og alternative behandlinger er også mulig under veiledning av helsepersonell. Som enhver sykdom, pasienter har mest nytte av å lære om deres forhold og gjøre de beste beslutningene for bedre helse.

Lettelse for Abdominal Migrene

Mange er under den misforståelse at migrene er bare dårlig hodepine i stedet for en alvorlig nevrologisk lidelse. Det er mulig å ha en migrene uten hodepine (acephalgic migrene). Andre vilkår for migrene som ikke er ledsaget av en hodepine: migrene ekvivalenter, migrene varianter eller migrene aura uten hodepine. Abdominal migrene er migrene ekvivalenter.

Abdominal migrene oftest forekommer hos barn som er mellom 5 og 9. Disse barna er genetisk disponert for migrene og ofte utvikler typiske migrene senere i livet.

Diagnose

En person må oppleve fem abdominal migrene episoder for å bli diagnostisert med å ha mage migrene, ifølge International Headache Society (IHS). Alle andre mulige sykdommer først må utelukkes (dvs. virus, matforgiftning). En episode må vare mellom 1 til 72 timer i varighet. Smerten må være i sentrum av den abdominale (midt-linje), på navle (peri-umbilical) eller i det generelle området; smerten må være moderat til alvorlig og beskrevet som kjedelig eller sår. Pasienten må ha to av følgende: anoreksi (ønsker ikke å spise), kvalme, oppkast eller blekhet (blekhet).

Noen migrenepasienter (migrene) har fysiologiske endringer (Auras) som gikk forut for en migrene, som kan ledetråd dem i å ta medisiner for å prøve å unngå den verste av symptomene. Med mage migrene, er det normalt ingen advarsel.

Pain Relief

Migrene ble ikke anerkjent som en nevrologisk sykdom til tidlig 1990-tallet. Fordi en abdominal migrene er en av de mindre vanlige former for migrene, ikke er etablert en spesifikk protokoll for behandling av denne sykdommen. Foreløpig er leger å behandle abdominal migrene som de gjør andre typer migrene.

Visse medisiner, for eksempel serotonin blokkere, triptaner eller trisykliske antidepressiva, har blitt brukt med eldre barn og voksne som har mage migraines.The medisiner virker ved å endre kroppens kjemi. Men mange av disse stoffene er ikke godkjent for svært små barn. Noen ganger er det nødvendig å ta barn til sykehuset for å administrere intravenøst ​​(IV) medisiner slik som valproinsyre.

Noen leger vil fortelle foreldre til å gi over-the-counter eller reseptbelagte smertestillende medikamenter for å gjøre migraineur mer behagelig. Leger kan også foreskrive medisiner for kvalme. Å ha migraineur liggende i et mørkt rom med minimal stimulering kan hjelpe.

Årsaker

Nevrologer har ikke fastslått årsaken til mage migrene. Det antas at forandringer i to naturlig forekommende kropps kjemikalier, histamin og serotonin, kan være årsaken til denne type av migrene. Det er velkjent at stress endrer kjemikaliene i kroppen.

Forebygging

Som man vet mer om abdominal migrene, er det økt bevis for at denne type migrene kan ha en psykologisk basis. Hvis det er en stressende situasjon i hjemmet og barnet har mage migrene, kan barnet ha nytte av psykologisk rådgivning.

Se kosthold på migraineur nøye. Matvarer som sjokolade, sitrusfrukter, bearbeidet kjøtt (mat som inneholder nitritt) eller kinesisk mat hvis den inneholder mono natrium glutamat (MSG) kan utløse mage migrene.

Noter matinntak og stress nivå av migraineur daglig for å se om du kan etablere et mønster. Tillate legen å se på journal.The beste smertelindring for abdominal migrene er å hindre deres forekomst.

Om varigheten av migrene symptomer

Om varigheten av migrene symptomer


Ifølge MayoClinic.com, har opptil 17% av kvinnene og 6% av mennene opplevde en migrene. Disse debilitatingly smertefull hodepine har symptomer som varierer fra lidende til lidende, men mange symptomer, og deres varighet, er felles i løpet av de fire viktigste fasene av migrene.

Er det en migrene?

I motsetning til mindre alvorlige typer hodepine, begynner migrene smerte vanligvis på den ene siden av hodet og inkluderer ekstrem følsomhet for lys og lyd, bankende smerte som forverres med aktivitet, kvalme og noen ganger oppkast.
Migrene vanligvis faller i to kategorier: klassisk og vanlige. Symptomer på "klassisk" migrene inkluderer en "aura" element, noe som fører til den lidende til å se "positive auraer", eller lys rundt kantene av hans synsfelt. Alternativt kan klassiske migrenepasienter opplever en "negativ aura" effekt, preget av blinde flekker eller tunnelsyn. Personer som opplever "vanlige" migrene demonstrere andre migrenesymptomer uten visuelle aura elementer.
Noen migrenepasienter rapporterer at spesifikke triggere, for eksempel endringer i været, sterke lukter, visse matvarer, endringer i søvnmønster eller dehydrering korrelerer med utbruddet av migrene symptomer. For andre betyr utbruddet av migrene symptomer ikke ut til å korrelere med tydelige triggere.

Den prodrom Phase

Den første fasen av migrene symptomer, kjent som "prodrome" fase, er generelt preget av et sett med vage symptomer som foran utbruddet av migrene smerte etter timer eller dager. Disse symptomene kan omfatte endringer i appetitt eller mat cravings, økt følsomhet for lys og lyd, tretthet og humørsvingninger.

Aurafasen

For de som opplever klassisk migrene, er prodome fase vanligvis etterfulgt av en "aura" fase, hvor positive eller negative visuelle auraer vises. En lidende med positive auraer kan se stjerner, sikksakk linjer eller skimrende lys på kantene av hennes synsfelt. Negative auraer kan presentere som mørke områder eller tunnelsyn, hindrer den lidende fra å se perifert. Aura fase kan begynne 10 til 15 minutter før utbruddet av migrene smerte.

Den migreneanfall Phase

Den "migreneanfall" fase er merket, spesielt ved smerter. Vanlige symptomer under migreneanfall fasen inkluderer fortsetter visuelle symptomer, kvalme med eller uten oppkast, bankende smerter på den ene siden av hodet, smerter som øker med aktivitet, alvorlig lys og lyd følsomhet, nummenhet eller tingly følelse i ansiktet og blekhet. Et migreneanfall kan vare alt fra fire til 72 timer.

Den postdrome Phase

Den endelige migrene scenen, kjent som "postdrome" fase, begynner når smerten av migrene avtar eller opphører. Lider ofte rapporterer symptomer på tretthet og mental sløvhet under postdrome fasen, som kan vare fra noen timer til flere dager.

Kan Migrene forebygges?

Mange pasienter som lider av migrene kan få fritak fra eller behandling av symptomer gjennom over-the-counter eller reseptbelagte medisiner. Noen er i stand til å identifisere og unngå utløser migrene, for derved å hindre angrep av noen migrene.
Det beste løpet av handlingen for et individ opplever migrene symptomer er samråd med hans eller hennes lege for å finne ut hvilken behandling eller forebyggende metoder vil gi maksimal lettelse.

Symptomer og behandling for migrene

Migrene er ofte intenst smertefullt for folk som lider av dem. De kan vare i dager, og gjør det umulig å fungere godt i daglige aktiviteter. Symptomene på en migrene er ganske bestemt, og alle intens hodepine er ikke nødvendigvis migrene. Behandle en migrene hodepine kan innebære å gjøre flere ting for å føle deg bedre.

Typer

Generelt, migrene er enten klassiske migrene eller vanlige migrene. Klassisk og felles ikke er betegnelser for hvor intens smerte er eller nødvendigvis årsaken til migrene, men heller hvor migrene hodepine manifesterer seg. Klassiske migrene kan annonsere seg med en aura, prikking, nummenhet, forvirring eller synsforstyrrelser - for eksempel flekker eller tåkesyn - fra 15 minutter til en halv time før smertene begynner. Vanlige migrene ikke begynne med en aura. Bare om lag 20 til 30 prosent av dem som lider av migrene får klassiske migrene.

Symptomer

Symptomer på migrene er de samme for begge typer migrene (med unntak av aura scenen). Ikke alle får alle disse symptomene, men. Tidlige symptomer inkluderer mentale humørsvingninger, mental forvirring, utydelig tale, døsighet, økt følsomhet for lukt, lyd, lys, eller berøring, nummenhet, prikking, kalde hender, kalde føtter, tørste, blekhet, mat cravings og tarmproblemer.

Den faktiske migrene smerte symptomer blir bankende smerte som forekommer på den ene siden av hodet, smerter i øyne, tinningene, på toppen av hodet, i kjeven, i det ene neseboret og i nakken. Smertene kan vare fra noen timer til opp til tre dager. Også assosiert med migrene er kvalme, oppkast, muskelsmerter, frysninger, feber, muskelkramper i ryggen, nakkestivhet og økt vannlating.

Medisinsk behandling

Når en migrene er diagnostisert, leger vil foreskrive medisiner for migrene eller anbefale over-the-counter behandlinger. Over-the-counter behandlinger kan omfatte generelt målrettede ibuprofen eller andre NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler) for å bli kvitt betennelsen som forårsaker migrene. Reseptbelagte medikamenter kan omfatte triptaner eller ergotamin, som begge er mer spesielt rettet mot migrene, og som kan administreres via munnen, nese eller ved injeksjoner.

Alternative behandlinger

Noen alternative behandlinger for migrene inkluderer akupunktur, massasje terapi, biofeedback og ingefærrot. I Natural Health Guide til hodepine relief (se referanser), forfatterne anbefaler inntak av ingefær for å lette smerten av migrene hodepine assosiert med kvalme. For en infusjon, bland 1/3 teskje ingefær pulver grundig i en kopp med vann og drikke det sakte. Men ikke ta ingefær rot pulver uten vann, og ikke ta det hvis du er gravid.

Advarsel

Hvis du ennå ikke har sett en lege om en intens hodepine du mistenker er en migrene, gjør det til nøyaktig få det diagnostisert og utelukke andre problemer. Ikke alle dårlig hodepine er migrene, og ikke hver behandling metoden fungerer for alle, eller er indisert for alle.

Hva er en migrene Variant?

Den best kjente symptom på migrene er bankende hodesmerter, vanligvis plassert på den ene siden av hodet. Men mange andre mennesker som lider av migrene også oppleve andre symptomer i tillegg til hodesmerter. Migrene som består av disse andre symptomer som er kjent som migrenevarianter. Personer som lider av mage eller stille migrene vil bare oppleve varianter, men ikke hodet smerte.

Typer

Flere typer migrene kan klassifiseres som migrene varianter. Disse inkluderer abdominal migrene, der en person lider av oppkast og sterke magesmerter; tause migrene, som inkluderer en rekke symptomer som kvalme, lysfølsomhet, svimmelhet og aura; hemiplegisk migrene, der den ene siden av kroppen blir lammet; og basilaris migrene, der en person opplever ofte svimmelhet eller vertigo til poenget med besvimelse.

Symptomer

Ifølge nevrolog Rima M. Daffer, MD, symptomer på noen migrene variant kan omfatte en eller flere av følgende: kvalme, oppkast, magesmerter, svimmelhet, vertigo (der rommet føles som om det er spinning); tap av koordinasjonsevne; nummenhet; prikkende følelse på den ene siden av kroppen; lammelse til den ene siden av ansiktet eller på kroppen; problemer med å snakke; synsproblemer som for eksempel tunnel visjon; plutselig døsighet og gjesper; forvirring; og aura.

Misforståelse

Ifølge International Headache Society, klassiske migrene begynne med auraer. Men ifølge Dr. Daffer, bare 20 prosent av personer med migrene lider klassiske migrene. Auras er forstyrrelser i sikte eller lyd, og sjelden lukter. Visuelle auraer er hvor en person ser blinkende lys, lynnedslag, haloes eller andre hallusinasjoner. Lyd auraer inkluderte en ringing, summende eller banging støy som ikke er hørt av noen andre. Smell auraer er når noen lukter en lukt som ikke er der.

Spekulasjoner

Abdominal migrene er ofte tenkt å bare plage barn, men en tilstand som kalles sykliske brekninger syndrom påvirker både barn voksne. Symptomene er nesten identiske, så kanskje sykliske brekninger syndrom er faktisk migrene variant abdominal migrene. Symptomene er plutselige blekhet eller blussende ansikt, intense magesmerter, kvalme, oppkast og plutselig tretthet. Personen føler seg som regel bedre etter litt søvn.

Advarsel

Fordi symptomene på migrene varianter, spesielt basilaris og hemiplegisk migrene, er så lik hjerneslag eller hjerne aneurisme, kan pasienter opplever at leger og nødhjelpspersonell vil insistere på å teste dem for slag før du gjør noen flere tester. Dessverre er det ikke tester for alle typer migrene, så diagnose er en prosess for å eliminere andre faktorer som slag, hjernen aneurismer, svulster eller skader.

Endringer i hjernen på grunn av Migrene

Migrene er en type av forstyrrelse i hjernen, som endringer i hjernen er både årsak, og resultatet av migrene. Noen forskere med vise migrene som et symptom på en potensiell hjernesykdom.

Oksygenmangel

Når en migrene treff, hjernens kjemiske balanse endringer og krever mer oksygen for å korrigere det. Skjønt arteriene åpne for mer blod, blir deler av hjernen fortsatt uunngåelig ute av oksygen.

Hjerneceller

Når fratatt oksygen, hjernecellene er ikke lenger i stand til å fungere, forårsaker en nedbryting av cellenes signal evner - det samme som skjer når en person lider av en liten slag.

Tykk Somatosensoriske Cortex

Migrenepasienter har tykkere somatosensoriske cortexes enn andre. Denne del av hjernen som er involvert i sensorisk informasjon, og det kan enten føre til migrene eller være en endring som forekommer for å kompensere for disse.

Cerebellum

En studie av Mark Kruit ved Leiden-universitetet i Nederland og Lenore Launer, Ph.D., ved US National Institute on Aging, avslører at lider av migrene ledsaget av auraer, som er sensoriske sensitiviteter, er 14 ganger mer sannsynlig å ha døde hjerneceller i lillehjernen - hjernen området ansvarlig for motorisk kontroll - enn andre.

Små hjerneskader

Ifølge Kruit og Launer, gehørmigrenepasienter har en tendens til å ha flere små hjerneskader enn andre.

Hvordan virker en punktert lunge oppstå?

Hva er en punktert lunge?

En punktert eller kollapset lunge er også kjent som en pneumothorax. Den er forårsaket av luft å komme inn i pleuralhulrommet, som er rommet i thorax rundt lungene og andre organer. Det fører til plutselig kortpustethet, intens smerte i brystet og ryggen, og kan føre en person til å bli blått. Fordi puste kan bli svært vanskelig i disse forholdene, kan hypoksi (oksygenmangel i blodet) føre til bevisstløshet og koma. I tillegg kan det forårsake store skader årer som fører inn i hjertet blir hindret, får hjertet til å pumpe mindre blod enn det burde.

Akutte Årsaker Pneumothorax

Noen ganger kan pneumothorax oppstå spontant på grunn av lungevevet sprekker. Dette er mest vanlig hos unge menn, spesielt de med Marfans syndrom. Marfans er en sykdom i bindevevet, noe som gjør at veggene i lungen skjør og utsatt for riving.
Lungekollaps kan også skje på grunn av en bryst skade, slik som et stikk sår eller en brukket rib. Endelig kan en kollapset lunge også skje på grunn av barotraume, som er en type av skade som er forårsaket av trykkforskjeller inne i kroppen og utsiden av det. Dette kan skje med dykkere som overflaten for fort eller under raske endringer i trykk, for eksempel når trykket synker raskt i et fly.

Kroniske Årsaker til en punktert lunge

Lunge punkteringer kan også oppstå på grunn av andre forhold. For eksempel kan kroniske lungesykdommer slik som astma og emfysem forårsake punktert lungene. Akutte og kroniske infeksjoner kan også føre til at lungene å punktere.
Disse sykdommene forårsake skade og fortykning av lungevev, som kan bryte sammen dens elastisitet og få den til å rive lett. Andre forhold, som for eksempel tuberkulose og lungekreft, kan fysisk trenge lungeveggen fra innsiden og ut, forårsaker det å punktere.

Om Grand mal anfall

En grand mal anfall er en full-body anfall. Med grand mal anfall, kan enkeltpersoner oppleve voldelige og alvorlige muskelsammentrekninger, stivhet og fullstendig tap av bevissthet. Grand mal anfall oppstår vanligvis på grunn av feil av elektrisk utladning av hjernens nerveceller. På grunn av unormal elektrisk aktivitet i hele hjernen, opplever tegn på anfalls gjennom hele kroppen. Grand mal anfall er også ofte kjent som tonisk-kloniske anfall.

Onset Symptomer

Symptomer som individer opplever mot begynnelsen av et grand mal anfall er stive muskler, stivhet, rask puls, blekhet i ansiktet og kroppen og faller. Den første fasen av grand mal anfall er den tonic fase, som inkluderer tap av bevissthet og muskelkontraksjon. På dette tidspunkt kan en person faller ned i tillegg. Den andre fasen er kloniske fase, hvor musklene gå inn rytmiske kontraksjoner, vekselvis avslappende og bøyning. Kramper varighet er generelt mindre enn to minutter.

Vanlige symptomer

Noen vanlige symptomer som de fleste, men ikke alle mennesker erfaring med grand mal anfall inkluderer aura (varselskilt) før anfallene starter, tap av blære og tarm kontroll, bevisstløshet etter kramper (som varer i noen minutter), søvnighet og tretthet, sterk hodepine og desorientering og forvirring.

Årsaker

I omtrent halvparten av grand mal anfall situasjoner, de nøyaktige årsakene er ukjent. Men det er mange situasjoner der grand mal anfall utløses av underliggende helsemessige forhold og problemstillinger, som traumer mot hodet, lavt blod nivåer av glukose, kalsium, magnesium eller natrium, narkotikabruk eller tilbaketrekning fra narkotika (som alkohol) , infeksjoner som hjernehinnebetennelse eller meningitt, hjernesvulster, slag eller blodkar misdannelser i hjernen.

Risiko

Det er noen andre tilfeller eller situasjoner som kan sette en person på et høyere risiko for å oppleve en grand mal anfall. Noen risikofaktorer inkluderer familiehistorie med kramper, alvorlige medisinske problemer som er knyttet til elektrolytter, narkotikabruk, overdrevent alkoholforbruk og hjerneskade som følge av traumer, hjerneslag, infeksjoner og ulike andre årsaker.

Behandling

Den vanligste type behandling for grand mal anfall er anti-anfall medisiner. Men i situasjoner der anti-beslag medisiner ikke gir tilfredsstillende resultater, to andre vanlige behandlingstilbud er ketogen diett (en lav-karbohydrat diett som bidrar til å redusere anfall) og vagus nerve stimulering (nervestimulering inn under kragebeinet som kan slås av og på).

Vanlige årsaker til leggkramper

Vanlige årsaker til leggkramper


Leggkramper, noen ganger kalt "Charley hester," er ufrivillige spasmer i musklene i bena. De kan forårsake problemer som spenner fra mindre ubehag til alvorlig, invalidiserende smerter. Disse kramper kan oppstå i leggene, hamstrings, eller quadriceps, men uansett hvor de oppstår, de som opplever dem ønsker å vite hvordan du skal bli kvitt dem. For å forhindre leggkramper, må man først finne årsaken til denne tilstanden. Årsaker til leggkramper variere fra person til person, men det finnes en rekke vanlige syndebukkene som bør undersøkes.

Vitaminmangel

En av de vanligste årsakene til leggkramper er vitamin eller mineralmangel. De største årsakene er en mangel på kalsium, magnesium og kalium. Alle disse stoffene bidrar til å regulere muskelaktivitet og kontrollere nerveimpulser og sensorer. A-mangel, eller til og med en ubalanse i disse mineralene kan hindre tilstrekkelig oksygen fra å nå leggben, eller kaste av signaler fra mellom beinmuskulaturen og hjernen, forårsaker smertefulle leggkramper og spasmer. Et annet vanlig problem er vitamin E mangel. Vitamin E bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen, og bringer mer frisk oksygen til musklene og redusere leggkramper.

Mosjon og Overforbruk

En annen vanlig årsak til leggkramper er rett og slett for mye mosjon eller overforbruk av muskler. Når du trener og musklene begynner å tretthet, blir mer og mer oksygen er nødvendig for å holde musklene i gang. Dette er en del av grunnen til at pusten blir raskere og tyngre etter hvert som du trener. Trene utover dine grenser fører til en mangel på oksygen i musklene. Avfall, som er en naturlig følge av trening og oppstår som musklene bryte ned, blir fanget i muskelen. I et forsøk på å fordrive dette avfallet uten normal hjelp av oksygen for å mate muskel, vil musklene kontrakt i form av smertefulle kramper.

Dehydrering

Selv mild dehydrering kan føre til leggkramper. Som vi svetter, er kroppens vannforsyning oppbrukt. Sammen med tap av vann, får vi en reduksjon i elektrolytter og spormineraler som for eksempel kobber, sink og krom. Under trening, vann og elektrolytter spille en viktig rolle i å spyle giftstoffer fra muskler og redusere melkesyre buildup. Som vi oppleve en mangel på disse stoffene, våre muskler ikke klarer å rense og gjenoppbygge seg selv, som fører til ufrivillige muskelspasmer og kramper.

Graviditet

Ofte kan leggkramper være vanlig under svangerskapet, spesielt i andre og tredje trimester. Dette er på grunn av alle de endringene som skjer i kroppen i løpet av denne tiden, bl.a. vektøkning, forandringer i blodsirkulasjonen, og behovet for økte vitaminer og mineraler. Som barnet vokser, kan blodårene som kobles til beina være gjenstand for økt press og endringer. Dette, kombinert med nedsatt mobilitet, kan redusere blodtilførselen til bena, forårsaker oksygenmangel i musklene.

Sirkulasjonsproblemer

Enhver tilstand som bidrar til dårlig sirkulasjon av blodet kan også føre til leggkramper og spasmer. Sykdommer som spenner fra diabetes til hjertesykdommer kan redusere eller blokkere tilstrekkelig blodtilførsel til musklene i bena. Uten tilstrekkelig tilgang til blod, musklene raskt oppbrukt av deres oksygentilførsel, og begynner å trekke seg sammen ufrivillig. Mange medikamenter ment for å behandle bestemte forhold vil også føre til sirkulasjons-problemer i form av trange eller blokkerte arterier. For å bidra til å redusere leggkramper forårsaket av dårlig sirkulasjon, holde så aktiv som mulig for å bidra til å holde blodet flyter. Dette kan omfatte daglige turer og enkle bein strekninger.

Spherocytosis Årsaker

Spherocytosis er en form for hemolytisk anemi, en lidelse der kroppen ødelegger sine egne røde blodceller, fjerne dem fra blodet tidlig. Det er to grunnleggende typer spherocytosis, arvelig og ervervet. Både resultere i produksjon av unormale røde blodceller og er behandlet på en lignende måte.

Lidelsen

Spherocytosis er en blodsykdom som er kjennetegnet ved produksjon av unormalt formede røde blodcellene. Jevn røde blodlegemer er formet som et indre rør av former, selv om de er konkave, i stedet for hul, i sentrum. Når en person har spherocytosis, membranen som dekker de røde blodcellene er defekt, slik at cellene til å være sfærisk i form, i stedet for buet i. Celler med denne formen er uvanlig skjøre, men de fortsatt er i stand til å virke i sirkulasjonssystemet . Det er først når de når milt at problemene begynner å utvikle seg. Milten kan ikke gjenkjenne misdannede røde blodceller og ødelegger dem derfor. Denne prosessen reduserer den tilgjengelige røde blodtilførsel i kroppen og kan produsere en rekke problematiske symptomer som tretthet, gallestein, gulsott, arytmi, forstørret hjerte og hjertesvikt.

Genetikk

Arvelig spherocytosis er genetisk. Dette betyr at det er gått til avkom fra sine foreldre. Forårsaket av et recessivt gen, mange foreldre er ikke engang klar over at de er bærere av mangelen før deres barn utvikler sykdommen. Den arvelige formen for denne lidelsen er preget av en mangel på spectrin. Spectrin er en av de sentrale proteiner som finnes i det indre av membranen av en rød blodcelle. Dens hovedfunksjon er å bygge opp og opprettholde formen på cellens cytoskjelettet. Uten en tilstrekkelig forsyning av spectrin, blir formen av cellen resulterer i forvrengte spherocytosis. Arvelig spherocytosis er den vanligste formen for hemolytisk anemi funnet i populasjoner av nordeuropeisk avstamning, men kan bli funnet i noen grad blant alle etniske grupper.

Miljø

Spherocytosis er ikke alltid arvet. Under visse omstendigheter kan en person som er født med normale røde blodceller begynner å produsere unormale funn. For eksempel, har folk som tar visse anti-malarial medisiner for en lengre tidsperiode eller som uten å vite inge naftalen kan være å fremstille sfæriske røde blodceller som et resultat av eksponering for giftstoffer. I situasjoner som disse, utvikler spherocytosis som en ervervet lidelse.

Sings & symptomer

En person med spherocytosis kan utvise en bemerkelsesverdig gulfarging av øyne og utvikle en gul hudtone. De kan også vise en usunn blekhet eller blek farge og en generell mangel på pigment i slimhinnene eller områder med meget tynn hud, slik som leppene. Også, selv om det ikke vil være merkbar for en gjennomsnittsperson, en lege vil generelt være i stand til å påvise nærvær av en forstørret milt. Lidelsen kan utvikle seg gradvis eller brått og symptomene kan variere i uttrykk fra mild til kritisk.

Outlook

Den behandling som gis til en spherocytosis pasient vil avhenge av alvorlighetsgraden av symptomene. I de fleste tilfeller av sykdommen kan bli vellykket behandlet og kontrollert. Milde tilfeller kan kreve noen ytterligere behandling utover hyppig overvåking. Alvorlige tilfeller krever fjerning av milten og mulige røde blodcelletransfusjoner. Men når milt er blitt fjernet, mange pasienter tilbake til sin normale helsetilstand. De unormale blodceller er fortsatt i sirkulasjon i hele deres system, men de komplikasjoner som er opprettet av milten angripe dem har blitt løst.

Behandlinger for Tarminvaginasjon

Behandlinger for Tarminvaginasjon


Invaginasjon (sjelden hos voksne) er teleskoper av en del av tarmen inn i en annen, vanligvis den siste delen av tynntarmen inn i cecum av tykktarmen ved ileocecal ventilen forårsaker svelling, betennelse og svekket sirkulasjon. Tarmen blir hindret, og blødning og slimete over hindringen føre til at barnet (vanligvis fødsel til 6 år) for å passere "rips gelé" krakk.

Supportive Care

Når barnet ditt plutselig utvikler symptomer, vanligvis inkludert magesmerter, oppkast og til slutt rips gelé avføring, røntgen og ultralyd av magen kan vise blokkeringen. Ifølge Mayo Clinic, vil barnet få intravenøs væske for å erstatte væske tapt fra oppkast og manglende evne til å innta væske. Hvis han har feber eller tegn på infeksjon, kan han få antibiotika. Han mottar blodprøver for å kontrollere nivået av sine elektrolytter (natrium, kalium, fosfor), slik at legen kan korrigere skjevheter. Hvis ditt barns underliv er oppblåst (en pølse-formet massen er vanligvis merkbar) og smertefull, legen sannsynligvis vil sette inn en nesesonde ned nesen, gjennom magen og inn i tynntarmen til å renne flytende avføring som bygger seg opp fordi det kan " t få ved hindringen forårsaket av intussusception.

Hydrostatisk Enema

Av og til, korrigerer tarminvaginasjon spontant, men de fleste barn trenger behandling. Hvis barnet ditt ikke er i sjokk og har ingen tegn på at tarmen har sprukket (revet), vil hun få en rektal klyster, med barium (mest vanlig), luft eller vannløselig kontrastvæske. Som klyster løsningen strømmer opp i tykktarmen, er det hydrostatiske trykk av væsken ofte tilstrekkelig å skyve teleskopisk parti av tarmen tilbake på plass, gjenåpning tarmen. Imidlertid kan tarminvaginasjon gjenta seg, noe som krever ekstra hydrostatisk klyster eller kirurgi, så hun må overvåkes nøye etter inngrepet.

Kirurgi

Barnet kan trenge operasjon hvis det hydrostatiske klyster ikke korrigerer tarminvaginasjon eller barnet ditt viser tegn på sjokk, slik som blekhet, rask puls, lavt blodtrykk, slapphet og klam hud. Noen ganger blodtilførselen til tarmen blir avskåret og vev begynner å dø, eventuelt forårsaker veggen av tarmen til å sprekke og søler væske avføring inn i magen. Dette fører til en alvorlig infeksjon (peritonitt). Hvis barnet ditt har tegn på sjokk, peritonitt, eller nekrotisk (døende) tarmen, er et kirurgisk inngrep er nødvendig fordi et klyster kan forårsake ytterligere skader eller brudd tarmen hvis det fortsatt er intakt. Noen ganger kan den skadede delen av tarmen må fjernes. Selv etter operasjonen, kan en invaginasjon gjenta seg.

B12 Vitamin Therapy

Vitamin B12 er viktig i DNA-syntese og bloddannelse. Det er avgjørende for etableringen av myelin, som er den isolasjon som beskytter nerveendene, og muliggjør kommunikasjon mellom nerver. Når du er mangelfull i B12, vil du trenger terapi for å få tilbake de riktige nivåer.

Intrinsic Factor

Symptomer på vitamin B12-mangel er diaré, oppkast, tretthet, mental forvirring, lavt antall røde blodlegemer, svakhet og blekhet. Pernisiøs anemi er trolig den mest kjente årsaken til B12-mangel. Pernisiøs anemi fører til en mangel på intrinsic factor. Intrinsic faktor er et enzym-lignende (uidentifisert) stoffet fremstilt i tarmen som binder seg med B12 for å hjelpe kroppens opptak. Med pernisiøs anemi, gjenkjenner kroppen intrinsic factor som en inntrenger og lager antistoffer mot det, slutt å ødelegge den indre faktor, og selv magen celler som produserer den. Andre årsaker til B12 mangel omfatter en diett lav på B12, kronisk alkoholisme, tape orm infeksjon og abdominal kirurgi som forstyrrer produksjonen av intrinsic factor.

B12-injeksjoner

For de med alvorlig utarmet B12-nivåer, vil leger anbefaler en injeksjon av vitamin B12. Dette gjør kroppen for å raskt absorbere B12 og bypass noen egenverdi faktor mangler. For pasienter med pernisiøs anemi, kan legen anbefale en rekke injeksjoner. Dette kan være en livslang behandling.

Oral B12

For veganere, eller andre med mangel B12 ikke er relatert til intrinsic factor, supplere B12 muntlig er den vanlige behandlingen. Pasienten tar vanligvis 500 til 1000 mikrogram daglig. Oral B12 tilskudd kan også være en behandlingsstrategi for de med pernisiøs anemi og egenverdi faktor problemer. Noen leger er fortsatt uvitende om at de kan foreskrive en første injeksjon av B12, etterfulgt av daglige orale doser på 1.000 til 2.000 mcgs. Pasienter med intrinsic factor mangel vil bare absorbere omtrent 2 prosent av dosen, men kroppen din trenger bare 3 til 4 mcgs av vitamin B daglig for å arbeide effektivt.

Bivirkninger

Fordi kroppen trenger B12, det er vanligvis ingen bivirkninger forbundet med behandlingen. Imidlertid har enkelte pasienter hadde akneiform eksantem (små papler) bryte ut på haken, pannen og øvre del av ryggen mens du bruker høye doser av B12. Andre på en høy dose har rapportert et hudutslett som ligner rosacea, men reagerer ikke på behandlinger for rosacea. Begge forholdene løst når pasientene seponerte B12 terapi.

Hvem er i faresonen for Cerebral Parese?

Hvem er i faresonen for Cerebral Parese?


Cerebral lammelse er en irreversibel tilstand forårsaket av den manglende evne til bestemte deler av hjernen for å regulere kroppsbevegelse og muskeltonus. De delene av hjernen påvirkes på personer med cerebral parese kan bli ute av stand til å utføre sine gode funksjoner enten gjennom skader eller unormal utvikling før fødselen. Det er fem hovedgrupper av babyer som kjører en høyere risiko for å utvikle cerebral parese på grunn av denne hjerneskade.

Alvorlige fødselsskader

Spedbarn født med visse alvorlige fødselsskader har en økt sjanse for å utvikle cerebral parese. Mens disse fødselsskader i hovedsak innebære nevrologiske systemet --- defekter i hjernen eller ryggmargen --- de kan også inkludere skallen eller lungeskader, som begge kan være skadelig for en god utvikling av en ung barnets hjerne. Deformerte kraniet kan forhindre hjernen fra å vokse på riktig måte, og lungeskader kan forhindre hjernen fra å motta tilstrekkelig oksygen.

Høyrisiko Fødte

Visse typer høyrisikofødsler kan også øke muligheten for en baby å utvikle cerebral parese. Disse inkluderer kvinner gravide med flere fostre og kvinner som har en Rh protein som er uforenlig med deres foster. En Rh protein uforlikelighet oppstår når morens blod mangler en viss protein, kjent som Rh protein, mens barnets blod ikke inneholder protein. I denne situasjon vil mors antistoffer angripe Rh proteiner i barnets blod, å minske mengden av oksygen-bærende røde blodlegemer hos fosteret. I tillegg kan blod-clotting lidelser --- thrombophilias --- stede i enten mor eller barn høyne risikoen for cerebral parese.

Levering Komplikasjoner

Cerebral parese gang var tenkt å være utelukkende forårsaket av komplikasjoner oppstår under fødselen, spesielt hvis problemet involvert den nyfødte ikke får nok oksygen. Selv om oksygenmangel ved fødselen fortsatt fører en baby å ha høyere risiko for cerebral parese, er det nå kjent at andre levering komplikasjoner, for eksempel for tidlig fødsel, også bidra til økt risiko for tilstanden.

Komplikasjoner under graviditet

Hvis en gravid kvinne lider av en alvorlig infeksjon eller utvikler ekstreme skjoldbruskkjertelen eller beslag forhold mens hun er bærer fosteret, vil den nyfødte har større risiko for å utvikle cerebral parese. Alle disse tilstander kan forårsake en betydelig avbrudd i strømmen av næringsstoffer og oksygen til det voksende fosteret, og dette avbrudd kan resultere i unormal utvikling av hjernen.

Infant Brain Damage

Ikke alle risikofaktorer for cerebral parese oppstår før eller under fødselen: Spedbarn som får en alvorlig hodeskade eller traumer som fører til overdreven blødning eller resultater i en kort tid uten oksygen kan også bli påvirket. Skader på nervesystemet forårsaket av en infeksjon som hjernehinnebetennelse kan også resultere i en økt risiko for cerebral parese.

Foot sirkulasjonsproblemer

Foot sirkulasjonsproblemer er forårsaket av blokkeringer i blodårene i og fører til føttene. Mens arterier transport blod fra hjertet og spre den til andre områder av kroppen, årer bringe blodet tilbake til hjertet (og lungene) for oksidasjon og en etterforsyninger av næringsstoffer. Sirkulasjonsproblemer oppstår ofte i føttene fordi deres vener og arterier er lengst vekk fra hjertet. Mens perifer vaskulær sykdom er den medisinske betegnelsen som brukes for å dekke et bredt spekter av foten sirkulasjonsforhold, mer spesifikke problemer inkluderer arteriosklerose, åreknuter, dyp venetrombose og perifer neuropati.

Perifer vaskulær sykdom

Perifer vaskulær sykdom er preget av redusert blodtilførsel i beina som forårsaker oksygenmangel i foten muskler. Symptomer inkluderer claudicatio, eller en kjedelig kramper i leggen; en prikking eller nummenhet i føttene eller tær; forandringer i hudens farge og temperatur; og hudinfeksjoner eller sår. I noen tilfeller vil tåneglene blir sprø og tykk. Personer med diabetes er mest utsatt for sykdommer i perifere kar, men folk som røyker eller har høyt blodtrykk eller høyt kolesterol er også i fare.

Arteriosklerose

Arteriosklerose er preget av åreforkalkning, som begrenser blodstrømmen. Ifølge FootcareDirect.com, er arteriosklerose en ledende dødsårsaken i USA. Mens friske arterier er elastiske og fleksible, kan føre til at blodtrykket veggene blir tykke og stive med plakk over tid. Åreforkalkning i bena kan føre til beinet og foten smerte mens du går og claudicatio. Behandlinger inkluderer kolesterol medisiner, platehemmende medisiner, antikoagulantia, blodtrykk medisiner, og i noen tilfeller kan kreve angioplastikk (mekanisk utvidelse av blodkar), endarterektomi (kirurgisk fjerning av plakk fra en arterie), trombolytisk behandling (bryte opp blodpropp) eller bypass kirurgi.

Åreknuter

Åreknuter er vener med ventil forstyrrelser som kjennetegnes ved å være uregelmessig hoven. Mens friske årer hindre blodet i å bevege seg bakover og pooling i føttene eller ben, åreknuter ikke. Den ekstra blod de blir tvunget til å holde fører dem til å hovne opp, noe som kan resultere i dårlig sirkulasjon i bena og føttene. Behandlinger inkluderer kompresjonsstrømper, injeksjon terapi, laser kirurgi og andre kirurgiske prosedyrer.

Dyp venetrombose

Dyp venetrombose, eller DVT, er en tilstand som forårsaker blodpropper i venene som er dypt inne i kroppen, vanligvis i bena. Det kan føre til smerter og varme i det berørte området, og det kan også føre til hevelse i beinet, ankel og fot. Dyp venetrombose behandlinger er utformet for å hindre blodpropp fra å vokse og fra å bryte løs. De inkluderer blod tynner, filtre, kompresjonsstrømper og blodpropp busters.

Perifer nevropati

Perifer neuropati er den vanligste typen av diabetisk nevropati, og ofte forårsaker skade på nervene i bena og føttene. Symptomer inkluderer nummenhet i føttene, en prikking eller brennende følelse som sprer seg fra bunnen av føttene og tærne oppover, forsterket følsomhet for smerte, og muskelsvakhet som fører til vanskeligheter med å gå og balansere. Alle former for diabetisk nevropati kan forhindres og behandles gjennom forsiktig kontroll av blodsukker.

Tegn og symptomer på lavt antall røde blod Count

Anemi er en vanlig tilstand som refererer til en mangel på røde blodceller. Røde blodceller hjelpe transport oksygen fra lungene til resten av kroppen din. Hvis du har anemi, dine organer og vev ikke får nok oksygen, noe som kan svekke deres funksjon. Anemi kan diagnostiseres med en blodprøve. Ifølge United States Department of Health and Human Services, mer enn 3 millioner mennesker i USA lider av anemi.

Tretthet eller svakhet

Tretthet og svakhet representerer svært vanlige symptomer på anemi. Dette skjer fordi de organer og vev ikke får tilstrekkelig med oksygen. Men siden det er mange årsaker til trøtthet, mennesker som føler seg trøtt eller svak bør ikke bare anta at de har anemi.

Svimmelhet

Svimmelhet er et annet symptom på anemi. Den svimmelhet kan oppstå når hjernen ikke får tilstrekkelig med oksygen.

Blekhet

Veldig blek hud eller blek spiker senger kan også signalisere anemi. Blekhet oppstår på grunn av en mangel på hemoglobin, et protein i røde blodceller.

Kortpustethet

Personer som lider av anemi kan også oppleve kortpustethet. Kortpustethet kan oppstå når vev og organer ikke får nok oksygen.

Lav kroppstemperatur

Personer med anemi ofte har lav kroppstemperatur. Hvis du har blodmangel, kan det hende du føler deg kald eller oppleve nummen eller kalde hender og føtter. Dette skjer fordi ekstremiteter ikke får nok oksygen.

Brystsmerter

Personer med anemi kan også lider av brystsmerter. Dette skjer når deler av hjertet ikke mottar en tilstrekkelig mengde oksygen.

Hodepine

Hodepine er et annet symptom på anemi. Hodepine kan oppstå når hjernen ikke får nok oksygen.

Kognitive vansker

Personer som lider av anemi kan ha problemer med å tenke eller konsentrere seg, og kan være irritabel. Deres opptreden på jobben eller skolen kan avta. Dette kan skje fordi hjernen ikke får tilstrekkelig med oksygen, eller kan være forårsaket av en av de andre symptomer på anemi.

Hvordan oppdage anemi hos barn

Anemi, en mangel på røde blodceller, er en ganske vanlig blod uregelmessighet i både barn og voksne. Blodprøver er den eneste sikre måten å diagnostisere anemi, men det er flere mulige årsaker, og derfor et bredt spekter av symptomer. De mest vanlige tegn som kan hjelpe deg med å oppdage anemi hos barnet ditt er listet opp nedenfor. Hvis du kjenner igjen en konsekvens av disse symptomene hos barnet ditt, kan du besøke familien din lege for videre analyse.

Hvordan oppdage anemi hos barn

•  Undersøk barnets hudfarge. Uvanlig blekhet, spesielt i negler og lepper, kan anemi.

Overvåk barnets energinivå. Anemi kan føre ham / henne til å virke lett utmattet og ofte sliten.

Beregn barnets hjertefrekvens. En uvanlig rask puls, spesielt etter trening eller korte øyeblikk av fysisk aktivitet (som å gå opp en trapp), kan tyde på anemi.

Sjekk med barna for å se om han / hun er tungpustet, svake og / eller svimmel under trening eller korte øyeblikk av fysisk aktivitet (igjen, som å gå opp trappene).

Hold orden på ditt barns hodepine og muskelkramper. Note frekvens, varighet, aktiviteten av de foregående forekomsten, og, i tilfelle av kramper, plassering.

Ta hensyn til barnets koordinasjon, reflekser og imøtekommende og kognitive evner. Dårlig koordinering, langsomme reflekser og vanskeligheter med konsentrasjon og kognitive oppgaver er alle varselsignaler, spesielt i forbindelse med hverandre.

Vurdere barnets psykiske helse og atferd. Har han / hun synes å ha problemer sosialt samspill? Er han / hun spesielt irritabel og lett overveldet? Har du lagt merke til noen tegn på depresjon? Studier har vist en sammenheng mellom forhold som utviklingsspørsmål, ADHD og depresjon og jernmangelanemi.

Note ytterligere unormalt i ditt barns fysiske utseende og atferd. Ytterligere tegn på anemi kan omfatte (men er ikke begrenset til): endringer i appetitt; ice-tygging; søvnløshet; oppadgående kurve av negler; mørk brun eller rød urin; dreven blåmerker; unnlatelse av å trives. I alvorlige tilfeller kan symptomene på nyresvikt eller hjertesvikt overflaten.

Snakk med andre i kontakt med barnet ditt regelmessig. Spør lærere, andre foreldre og familiemedlemmer om de har lagt merke til endringer i barnet ditt.

Besøk familien din lege hvis du tror du oppdage anemi. Ta med registreringer av dine observasjoner med deg for å hjelpe legen spor symptom uttrykk og utvikling.

Hint

  • Forhindre anemi med riktig kosthold og kosttilskudd. Sørg for å diskutere med legen din før du gjør noen endringer.
  • Anemi er ofte vanskelig å gjenkjenne. Ikke skjelle deg selv hvis du går glipp av det først.
  • Finn mer informasjon om barn, tenåring og voksen anemi under "Ressurser".
  • Husk, det er mange mulige årsaker til anemi. Ikke anta at det er på grunn av jernmangel. Gå til legen din for en diagnose av årsak og nødvendig behandling.
  • Noen barn kan ha større risiko for anemi basert på genetiske faktorer.
  • Anemi som går ubehandlet kan føre til alvorlige langsiktige komplikasjoner, inkludert (men ikke begrenset til): unnlatelse av å trives i barndom, varig psykomotorisk og kognitiv utvikling utviklingshemning, forsinket fysisk vekst, og til og med komplikasjoner som demens eller hallusinasjoner, økt mottakelighet for infeksjon, og beslag.