Digidexo.com

Hvordan behandle en Black Eye (blåmerke)

Hvordan behandle en Black Eye (blåmerke)


A "blåveis", eller blåmerker i vevet rundt øyet, skjer når blod "pools" i det berørte området. Huden rundt øynene er veldig tynn og den sammenslåtte blod snur området lilla-blå. Ettersom tiden går, reabsorbs blodet tilbake i kroppen og blått øye gradvis forsvinner. Det tar vanligvis ca en uke for et blåmerke å forsvinne helt. Mens du venter, ansette noen tips for å hjelpe behandle området.

Hvordan behandle en Black Eye (blåmerke)

Unn blått øye umiddelbart for å bidra til å redusere hevelse og stoppe indre blødninger. Plasser en ispose innpakket i en tynn klut på området over den skadde øyet, men ikke bruk for mye press. Hvis øyet er veldig hoven, og hvis du ikke klarer å bevege øyelokkene, ikke plasser ispose direkte på den skadde øyet. I stedet plasserer isen like over øyet på pannen regionen. Du kan bruke en slags dressing til tape pakkisen på plass. Ikke la pakken på i lange perioder; det er bedre å bruke det på 10-minutters intervaller.

Bruk vitamin K som en annen måte å behandle en ny øyen blåmerke. Vitamin K bidrar til å fremme og akselerere tilheling av vev. Det er lett tilgjengelig i de fleste drugstores og apotek. Kjøp den fra 1 til 5 prosent vitamin K krem ​​og bruke den forsiktig over de berørte områdene rundt øyet. Pass på å ikke få noe inn i øyehulen selv. En annen måte er å suge en steril bandasje med vitamin K krem ​​eller olje og deretter bruke den til den skadde øyet ved taping den på plass med dressing. Dette er en god måte å behandle øyet fordi du kan bære den vitamin K "eyepatch" mens du sover for å hjelpe healing.

Ta over-the-counter paracetamol hvis du opplever smerte fra blødning eller hevelse. Ikke ta aspirin, som det har antikoagulerende egenskaper som vil hindre blodet levrer og kan gjøre blåmerke større og forsinke healing.

Prøv en urtemedisin for å finne litt lindring for et blått øye. Den arnica anlegg og et enzym i ananas kalt bromelain har vist seg å ha helbredende egenskaper for bruising, f.eks. Som alltid, ta kontakt med helsepersonell før du starter noen urte rettsmidler eller alternative behandlinger.

Bruk persille for å behandle den sorte øyet. Denne urten har bedøvende og anti-inflammatoriske egenskaper og vil hjelpe helbredelsesprosessen. Male opp litt hakket persille og bland med knust is i en blender. Hell persille "slurry" bland inn Ice Cube skuffer og plass i fryseren. Når isbitene er frosne, ta noen persille kuber ut av skuffen, plassere på en myk bomullsklut og bruke den til det skadde øyet som et kaldt omslag. Gjenta etter behov, men husk å ikke la den kalde isen komprimere på for lenge om gangen.

skjul din svart øye kosmetisk mens det gror, om nødvendig. Visse typer sminke og foundation er tilgjengelig som er spesielt formulert for å skjule eller skjule merker og misfarging på huden. Bruk Internett til forskning noen av disse produktene, som også kan kjøpes online.

Ikke blås nesen for hardt mens blått øye er healing eller annet du risikere å forårsake kapillærene å begynne å blø igjen fra tvang og press. Hvis dette skjer, vil healing ta lengre tid og blåmerker kan bli større. Et worst-case scenario er at øyet kunne bli infisert på grunn av opphopning av blod, spesielt hvis beinet av øyehulen var brukket.

Hint

  • Se en øyelege etter at du har påført noen form for skade øyet. Noen ganger skaden kan virke overfladisk og asymptomatisk på et tidlig stadium, men komplikasjoner som netthinneavløsning eller indre blødninger kan oppstå senere fra skade.
  • Gå til ER eller oppsøke lege umiddelbart hvis øyeskader presenterer med dobbel eller uskarpt syn, svimmelhet, "floaters" i øyet, smerter ved øyebevegelser og alvorlig blødning som ikke vil stoppe.
  • Hensikten med denne artikkelen er å utdanne og informere leseren, og er ikke en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller søke legehjelp fra en lege.