Digidexo.com

Dietter for syklister

Syklister kan forbedre sine resultater naturlig ved å endre kostholdet. Sykling brenner mye energi, og syklister kan imøtekomme disse high-energibehov med en høyere andel av komplekse karbohydrater. Denne tilnærmingen bør vedtas som en del av en en balansert diett høy i frisk frukt, grønnsaker og magert kjøtt, og tilbyr alle de næringsstoffene som trengs for å holde kroppen fungerer på et optimalt nivå under sykling og restitusjon.

Fuel

Karbohydrater er viktig drivstoff for en syklist. Regelmessige ryttere og konkurrerende idrettsutøvere trenger å opprettholde et konsekvent høyt inntak av karbohydrater for å gi sine muskler med energi til å brenne. Mellom 50 prosent og 70 prosent av matinntaket bør være karbohydrater som ris, poteter, pasta og brød. I kroppen, blir disse brutt ned til glykogen, som er den primære kilde for brennstoff musklene. Protein er neste viktig ingrediens syklister trenger for muskelvekst og reparasjon. Tar sikte på å innlemme proteinkilder som egg, bønner, melk og nøtter i kostholdet ditt. Magert kjøtt som biff eller kylling er også en god kilde til protein, selv om disse er vanskeligere å fordøye og bør ikke spises den dagen du planlegger å ri. For lengre turer, må du kanskje ta litt snacks med deg. Snacks som frukt eller glukose-baserte godteri er et godt valg fordi de er lett fordøyelig og vil gi deg energi raskere enn komplekse karbohydrater. Umiddelbart etter at turen er den beste tiden å fylle på væske og energi butikker. Ha en flaske saft eller sportsdrikk hendig slik at du kan drikke det ned så snart du er av sykkelen, og sørg for at neste måltid er høy er komplekse karbohydrater.

Fett

Til tross for deres negative omdømme, fett er viktig da de bidrar til produksjon og lagring av glykogen i kroppen. Hold deg til ubearbeidede fett som avokado, olivenolje, nøtter og meieriprodukter. Stekt mat som inneholder mettet fett vil ikke inneholde noen nyttige næringsstoffer, og vil bare gjøre kroppen din jobbe hardere for å bryte dem ned.

Hydration

Det er viktig å erstatte væske og elektrolytter kontinuerlig mens du sykler. Hold en vannflaske festet til sykkelen din slik at du kan fylle opp væskenivåer mens du er på farten. Ved sykling i varme forhold vil du miste elektrolytter gjennom overflødig svetting. Sportsdrikker kan være fordelaktig i disse forholdene som de inneholder salter viktig å opprettholde elektrolyttbalansen i kroppen. Husk at når du føler deg tørst, er du allerede dehydrert.