Digidexo.com

Ernæringsmessige forskjellene mellom Raw vs. pasteurisert melk

Ernæringsmessige forskjellene mellom Raw vs. pasteurisert melk


Blant en tendens til rå, organiske og rene matvarer i motsetning til bearbeidet og kjemisk forbedrede varianter, det er debatt om den ernæringsmessige verdien av rå versus pasteurisert melk. Rå melk er melk som ikke har blitt pasteurisert - oppvarmes til en høy temperatur for å drepe skadelige bakterier. Ifølge Health.org, tilhengere av rå melk hevder at prosessen med pasteurisering ødelegger gunstige enzymer, næringsstoffer og bakterier. De foreslår at å drikke rå melk kan bekjempe laktoseintoleranse samt beskytte mot allergi, astma, hudproblemer og urinveisinfeksjoner. Det amerikanske Food and Drug Administration, eller FDA, hevder at pasteurisert melk har samme næringsverdi som rå melk, og at forbruket av rå melk kan være farlig, spesielt for de med svekket immunforsvar eller de som ikke er vant til å drikke den.

Processing Milk

Rå melk kjøpt fra en bonde skal være "Grade A" oppført. Dette betyr at meieri er inspisert to ganger i året, melken testet månedlige for bakterier, og den rå melken avkjølt til 50 grader Fahrenheit innen to timer etter melking. En FoodNet Population Survey i 2006-07 anslått at 4 prosent av meieriprodukter forbrukes i USA var upasteurisert. Pasteurisert melk lagres før den blir oppvarmet til en høy temperatur i en kort tidsperiode for å drepe bakterier. Prosessen ble utviklet for å drepe skadelige mikrober som forårsaket sykdommer som tyfus, tuberkulose, difteri og listeriose. I tillegg blir pasteurisert, homogenisert melk er å bryte ned fettpartiklene og hindre dannelsen av et lag av krem. Det ble avkjølt, pakket og deretter transportert og lagret ved kjøletemperaturer.

Ernæringsmessige variasjoner

Det er små variasjoner i den ernæringsmessige verdien av rå og pasteurisert melk. Niacin, folsyre og vitamin D forblir den samme. I pasteurisert melk er det et lite tap av tiamin, en 5 prosent tap vitamin E og mindre enn 10 prosent tap av Biotin, vitamin B12. Pasteurisering ikke ødelegge noen av de enzymer i rå melk, men disse er ikke ansett for å være avgjørende for menneskers helse. De helsemessige fordelene av pasteurisert melk er dømt til langt oppveier disse små ernæringsmessige tap, både i form av å gjøre melken trygt å drikke og utvide sin lagring eller holdbarhet.

Rå melk Risiko

FDA fraråder konsum av rå melk på grunn av den potensielle helserisiko involvert. Upasteurisert melk kan ha farlige virus og bakterier, inkludert norovirus, salmonella, E. coli, og listeria. Rå melk kan bli smittet gjennom en rekke kilder, inkludert storfe sykdommer, bakterier fra ku avføring, jur infeksjoner, human krysskontaminering og skitne prosessutstyr. Fra 1998 til 2008, 86 utbrudd på grunn av inntak av rå melk eller rå melkeprodukter resulterte i 1676 sykdommer, 191 sykehusinnleggelser, og to dødsfall, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Dette tallet er trolig høyere så mange tilfeller blir kjent. De mest utsatt er barn, eldre, gravide og personer med svekket immunforsvar.

Andre faktorer

Mange brakt opp på rå melk attest til sin næringsverdi, og det faktum at det aldri har gjort dem syke. De rå melk for å produsere selvforbruk har mer kontroll over miljømessige faktorer som styrer fremstillingen av melken, selv om innholdet av bakterier i rå melk kan være uforutsigbare og drikker det alltid vil bære risiko. Enkeltpersoner kan ha bygget opp immunitet mot visse bakterier i rå melk. Derfor bør rå melk ikke gis til noen som vanligvis ikke drikke det.