Digidexo.com

HIV AIDS Fakta for Kids

Ved utgangen av 2007, UNAIDS / WHO rapporterte at ca 2 millioner barn over hele verden lever med HIV / AIDS. Fordi folk kan bli påvirket av HIV i alle aldre, er det viktig for barn å forstå noen grunnleggende fakta om HIV og HIV-sykdom.

Funksjoner

AIDS (ervervet immunsvikt syndrom) er et syndrom som betyr en gruppe av betingelser som gjør at en person syk. Den er forårsaket av HIV (humant immunsviktvirus), som er et virus, en sykdom partikkel kan kun se under et kraftig mikroskop.

Betydning

HIV angriper immunsystemet, som er vår naturlige måten å beskytte oss mot sykdom. Huden din og dine tårer beskytte deg, men det gjør spesielle hvite blodceller som angriper sykdoms partikler, og dette er hva hiv angrep.

Effekter

Til slutt, de fleste med hiv utvikler aids, noe som betyr at de ofte blir syke og har vanskeligere for å utvinne fra sykdommer enn folk som ikke har HIV.

Behandling

Personer med hiv kan behandles med legemidler som styrer deres virus, hjelpe dem å holde seg friskere for en lengre tid. Narkotika for HIV blir normalt tatt i grupper som kalles HAART (høyaktiv antiretroviral terapi). Dessverre er det ennå ikke en kur for hiv.

Misforståelse

Ifølge Avert.org, kan du ikke få HIV som en forkjølelse eller influensa. HIV-pasienter kan leve normale liv - du kan spille med et familiemedlem som har hiv, dele sin juice, og gi henne en stor klem. HIV-pasienter bør ikke bli gjort narr av eller behandles annerledes enn andre venner.