Digidexo.com

Hvordan du velger et Kortison Cream

Hvordan du velger et Kortison Cream


Kortison krem ​​brukes til å behandle en rekke medisinske plager, blant annet leddgikt og hudsykdommer som eksem. Det hjelper som regel å redusere betennelse og kløe forbundet med disse forholdene ved å bruke den direkte på huden. Kortison krem ​​selges både over disken og etter resept fra en lege, avhengig av styrken av steroider som inngår i kremen.

Bruksanvisning

Kjøp hydrokortison krem eller salve fra et apotek til å behandle milde former for eksem og andre hudsykdommer hvis anbefalt av legen din. Hydrokortison er den eneste typen av kortison som kan kjøpes med en resept fra en lege. Legen din kan foreslå å prøve denne formen for kortison krem ​​for å se om lindrer symptomene dine før forskrivning en sterkere form for steroider.

Velg en resept kortison krem laget av lokale steroider til å behandle mer alvorlige forhold, for eksempel leddgikt eller alvorlige hudsykdommer. Denne type resept er vanligvis bare brukes når over-the-counter kortison kremer ikke har vært effektiv, eller hvis symptomene er spesielt alvorlige. Det finnes en rekke sterke sider av reseptbelagte kortison krem, avhengig av hvor sensitiv huden din og hva slags tilstand du lider.

Bestem riktig type kortison krem basert på den delen av kroppen din til der du skal påføre kremen. Over-the-counter kortison krem ​​er vanligvis brukes til å behandle hudsykdommer som eksem som oppstår på sensitive deler av kroppen som ansiktet og kjønnsorganene. Sterkere reseptbelagte kortison kremer er vanligvis trygt for bruk på torso, armer og ben uavhengig av type tilstand som blir behandlet.

Påfør de anbefalte mengder av kortison krem til bare de delene av kroppen din påvirkes av tilstanden du behandler, uavhengig av styrken på krem som du velger. Langvarig eksponering for kortison krem ​​over flere måneder eller år kan føre til for tidlig aldring og fortynning av huden. Kortvarig bruk av kortison krem ​​ikke bærer betydelige bivirkninger, men tynning av hår der kremen påføres og misfarging av huden er også mulig.

Unngå bruk av sterkere typer kortison krem når det brukes til behandling hos barn. Du bør konsultere legen din til å plukke den riktige styrken av kortison krem, avhengig av alder på barnet, samt anbefalinger for antihistaminer som skal brukes i forbindelse å redusere kløe. I sjeldne tilfeller kan kortison stunt vekst i små barn.

Tips og advarsler

  • Alle typer kortison krem ​​bør kun brukes under tilsyn av en lege for å finne den riktige styrken og lengden på brukstid er nødvendig for å behandle tilstanden.