Digidexo.com

Lettelse for IBS Pain

Irritabel tarm-syndrom er en lidelse, ikke er en sykdom, som påvirker individer ved å forårsake ubehag i buken og uregelmessige avføring. IBS smerte kan lindres eller i det minste forbedret med en rekke behandlingstilbud, som kan være spesifikke for den enkelte og deres smerte symptomer. Disse hjelpemidler inkluderer diett endringer, spasmolytika (for eksempel peppermynte), fiber og avføringsmidler, anti-diarrheals (hvis pasienten lider av diaré-dominerende IBS) og probiotika. IBS er sterkt påvirket av stress, slik at noen pasienter blir foreskrevet antidepressiva og stress terapi som en form for smertelindring.

Kosttilskudd endringer

Ifølge American Journal of Gastroenterology, 60 prosent av pasientene rapporterer å ha IBS som kan forbedres eller utløst av mat. Matallergier og matintoleranser kan utløse symptomatiske svar. I resultat, logger en omfattende journal av mattilbudet og symptomene som følger kan hjelpe pasienter med å finne mat problemsoner.

Kostfiber og Laxatives

Fiber og avføringsmidler er mest anbefalt for IBS-forstoppelse dominerende pasienter. Fiber har en tendens til bulk opp avføring making, det lettere å passere. Polyetylenglykol har vært vist i kliniske studier for å hjelpe passere avføring oftere, men ikke redusere smerte. Men IBS-C-pasienter kan oppleve at oppblåsthet og eventuelle tilknyttede smerte kan bli avløst av lettere avføring passasje.

Antispasmodics

Peppermynteolje, hyoscine og kamille lette smerte for noen IBS lider. Antispasmodics redusere aktiviteten av spastiske kolon, en primær årsak til IBS. Fra resultatene av kliniske studier som har blitt utført, spasmolytika tilbyr bare midlertidig smertelindring. Den nødvendige dosen og hyppigheten av forbruk variere mye fra individ og ikke har blitt studert i detalj.

Probiotiske og antibiotika

Den som ikke absorberes antibiotika Rifaximin demonstrert lettelse i oppblåsthet for IBS pasienter som deltok i en klinisk studie. Sikkerheten ved langtidsbruk av Rifaximin har ennå ikke bestemt.

Probiotika, spesielt Bifidobacteria, viser forbedringer i lindring av IBS symptomer og tilhørende smerter. Disse kosttilskudd kommer i mange former og ulike stammer. Kliniske studier viser at probiotika er trygge og ikke har alvorlige bivirkninger.

Psykoterapi

En av de viktigste årsaker til en spastisk kolon er stress. Psykoterapi og anti-depressiva er ofte brukt for IBS smertelindring. Som med alle andre behandlinger, kan kognitiv terapi være den riktige nøkkelen til lettelse for en prosentandel av IBS pasienter, men ikke alle.