Digidexo.com

Øvelser for slagpasienter som har mistet Mobility på høyre side

Slagpasienter har ofte et tap av mobilitet på en side av kroppen. Det er viktig å starte en grundig øvelse rutine så snart en pasient er i stand til å bedre koordineringen mellom de to sidene av kroppen. En periode med inaktivitet kan føre til ytterligere tap av mobilitet.

Aerobic Exercise

Utfør vanlige aerobic aktivitet tre til sju dager i uken i 20 til 60 minutter å bidra til å forbedre mobilitet i høyre side. Walking bør være den første øvelsen utføres for å bidra til å forbedre koordineringen mellom venstre og høyre side. Langsom bevegelse med høyre side vil forbedre mer aktivitet er utført. Bruk en tredemølle ved lav hastighet for å bedre koordineringen mellom de to sidene av kroppen. En tredemølle gir en jevn bevegelse som bidrar til å forbedre pasientens evne til å bevege seg jevnt. Tredemøller er enkelt justeres som pasientens styrke på høyre side blir bedre.

Range of Motion

Øvelser som forbedrer pasientens bevegelsesområdet bør utføres hver dag for å bidra til å forbedre koordineringen mellom de to sidene av kroppen. Strekke musklene vil bidra til å forbedre kroppens evne til å bevege seg. Gjør strekninger før og etter aerobic aktivitet. Proprioseptive muskulær tilrettelegging (PNF) strekninger er de mest effektive strekninger som er tilgjengelige for en slagpasient med begrenset mobilitet. PNF blander frivillig og ufrivillig muskelkontraksjon å bidra til å forbedre muskelfunksjon.

En partner er nødvendig i løpet av disse strekningene. Har partneren forlenge pasientens arm eller ben til det punktet hvor det er en liten ubehag. Hold strekken i 10 sekunder før du slipper. Den arm eller ben blir deretter skjøvet inn mot kroppen og holdt i 30 sekunder. Strekningen er sluppet til utvidet stilling og holdt i ytterligere 30 sekunder.

Styrketrening

Utfør styrke øvelser for å styrke musklene når mobilitet har begynt å bedre seg. Velg en vekt program som jevnt utøver begge sider av kroppen for å bidra til å forbedre koordineringen. Utføre flere repetisjoner med lette vekter på begge sider til mobilitet avkastning. Utfør 1-3 sett med åtte til 15 repetisjoner to til tre dager i uken, trener de store muskelgruppene i armer og ben.