Digidexo.com

Tidligste HIV symptomer hos kvinner

HIV, en forkortelse for humant immunsviktvirus, er en uhelbredelig sykdom som ofte utvikler seg til AIDS (ervervet immunsvikt syndrom). Mer enn 25 prosent av personer som har hiv i USA er kvinner. Mens både kvinner og menn kan oppleve lignende symptomer etter hiv, kan sykdommen påvirke en kvinnes kropp annerledes enn en manns. For eksempel kvinner smittet med HIV er mer sannsynlig å utvikle visse infeksjoner eller trekke visse sykdommer enn menn, ifølge NYU Medical Center HIVInfoSource.

Sammentrekning

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er HIV viruset som angriper kroppens immunsystem, ødelegge kroppens evne til å bekjempe sykdom. HIV kan finnes i blod, sæd og vaginalvæske, og det er vanligvis kontrahert gjennom tre hovedmåter:
-Å Ha seksuell kontakt med en person som er smittet med hiv
-deling Nåler med noen som har HIV
-Å Født til og / eller ammet av en mor som har HIV
HIV kan også inngås gjennom infiserte blodprodukter, selv om dette har blitt uvanlig.

Tidlige symptomer

HIV kan være vanskelig å oppdage tidlig. En person kan leve i årevis uten å se alvorlige symptomer. Dette er grunnen til at de med risiko for hivsmitte oppfordres til å få testet.

To til seks uker etter hiv, kan en person oppleve følgende symptomer, ifølge Dr. James M. Steckelberg, en bidragsyter til Mayo Clinic nettsiden:
-Fever
-Headache
-Fatigue
-Swollen Lymfekjertler
-Rash
Disse symptomene er lik de av influensa. Symptomene kan forsvinne etter en måned og andre HIV symptomer kan ikke vises før år senere.

Andre symptomer

Ifølge CDC, er den eneste sikre måte å oppdage HIV for å bli testet. De følgende symptomer kan indikere en HIV-infeksjon, i henhold til CDC:
-Rapid Vekttap
-Tørr Hoste
-Recurring Feber
-natt Svette
-Severe Tretthet
-Swollen Lymfekjertler i armhulene, lysken eller halsen
-White Flekker / blemmer på tungen, munn og svelg
-Pneumonia
-Blotches I eller under huden, vanligvis rød, rosa eller brun i fargen
-Memory Tap, depresjon og andre nevrologiske-relaterte lidelser
Disse symptomene ligner på de av andre sykdommer og alene kan ikke bevise en person har smittet med hiv, advarer CDC.

Kvinner-spesifikke symptomer

Kvinner som har smittet med hiv kan ha symptomer som er forskjellige fra menn, og noen kan dukke opp i de tidlige stadier av sykdommen, ifølge HIV ressurs TheBody.com. HIV-smittede kvinner er mer sannsynlig å få hodepine og opplever tretthet og mageproblemer, som for eksempel tilbakevendende gjær infeksjoner og bekkeninfeksjon, ifølge HIVInfoSource. Kvinner kan også utvikle mer hyppige og alvorlige vaginale infeksjoner, inkludert de som er forbundet med andre seksuelt overførbare sykdommer. HIVInfoSource sier at kvinner med HIV kan også oppleve mer hyppige menstruasjonsproblemer. Kvinner kan også utvikle angst, depresjon, søvnforstyrrelser, en endring i kropps bilde, diaré, hoste, feber, smerte, vekttap, økt bryststørrelse, hudutslett og andre hudproblemer ifølge TheBody.com.

Forebygging / behandling

For å hindre deg fra å få hiv, bør du ikke ha ubeskyttet sex eller dele nåler. Du bør også være tro mot din seksualpartner. CDC anbefaler å følge ABC av HIV-forebygging:
-Abstinence
-Vær trofast
-Condoms

Det finnes ingen kur for HIV eller AIDS. Imidlertid kan medisiner gjøre det lettere for noen som har HIV å administrere sine symptomer og leve et ganske normalt liv. Tidlig påvisning er viktig å hjelpe de med HIV-skjerm og medisinere sykdommen og hindre spredning til andre.