Digidexo.com

Hvordan å behandle ømme ledd

Leddsmerter kan være forårsaket av artritt, over-bruk, skade eller infeksjon. Du må oppsøke lege for å finne årsaken til din leddsmerter. Legen din vil undersøke dine smertefulle ledd og kan foreslå ytterligere tester, som for eksempel røntgen og blodprøver.

Bruksanvisning

Se legen din. Du trenger en fysisk undersøkelse for å finne årsaken til dine ømme ledd. Legen vil se etter tegn på betennelse eller misdannelse, noe som kan tyde på leddgikt. Din behandling vil være basert på undersøkelse og medisinsk testresultater.

Prøv anti-inflammatoriske medisiner. Spør legen din om å ta en over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner, noe som kan redusere smerte og hevelse i leddene. Les etiketten nøye, og bare ta den anbefalte doseringen. Betennelsesdempende medisiner kan øke risikoen for gastrointestinal blødning eller leverproblemer, så sørg for å diskutere dette alternativet med legen din.

Spør om reseptbelagte smertestillende medikamenter. Når en over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner er ikke effektive, be legen om å forskrive en smertestillende medikamenter. Reseptbelagte smertestillende medikamenter kan ha betydelige bivirkninger, inkludert tretthet og forvirring. Ikke kjør når du tar denne medisinen, og bare ta den foreskrevne mengde.

Spørre om steroidinjeksjoner, som kan være effektive i behandling av ømme ledd. Steroidinjeksjoner kan ta uker å jobbe, og du må kanskje gjentatte behandlinger. Snakk med legen din om hvorvidt denne behandlingen er hensiktsmessig for din tilstand.

Diskuter en fysisk terapi program med legen din. Fysioterapi øvelser og behandlinger ofte kan lette leddsmerter og bedre bevegelighet. Fysioterapi kan også gå varme og kalde behandlinger som kan redusere hevelse, smerte og stivhet.

Tips og advarsler

  • Ta et varmt bad. Såre, verkende ledd vil føle seg bedre etter en varm suge i karet. Et varmt bad er avslappende og vil fremme en god natts søvn, som er gunstig for ømme ledd.
  • Hvis du opplever alvorlige leddsmerter ledsaget av hevelse, rødhet og varme, eller hvis du har feber, bør du kontakte legen din så snart som mulig. Du har kanskje en felles infeksjon som krever behandling med antibiotika.