Digidexo.com

Hypertensjon Signs

Hypertensjon er et begrep som brukes for å beskrive ekstremt høyt blodtrykk. Blodtrykket måles vanligvis som millimeter kvikksølv og er skrevet som to tall. Disse tallene er det systoliske trykket, eller trykket når hjertet ditt slår, og det diastoliske trykket, som er trykket når du hjertet er i ro. Et normalt blodtrykk er 120/80 (eller 120 mmHg systolisk og 80 mmHg diastolisk). Når blodtrykket er over 140 for det systoliske og over 90 på det diastoliske, kan du sies å ha høyt blodtrykk.

Hjerne Symptomer

Det er flere symptomer relatert til hjernen. Disse kan komme fra hjernen ikke får nok blod på grunn av høyt blodtrykk. Symptomer kan være hodepine, kramper, vansker spasere og se, svimmelhet og generell depresjon. Disse symptomene kan ikke manifestere seg i det hele tatt, eller de kan ende opp som et symptom på et annet problem. Hvis du opplever noen av disse, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Fysiske symptomer

Ofte en person med høyt blodtrykk har problemer med å gjøre noe fysisk anstrengelse. En person som lider av denne tilstanden kan føle ekstremt sliten bare ved å gjøre noen små bevegelser som å gå eller gå opp trappen. Når dette skjer, kan pasienten være å gjøre uopprettelig skade på hans eller hennes hjerte. Som hjertet svekkes, blir det mer utsatt for et alvorlig hjerteinfarkt. Et godt tegn å se etter er hvor omstendelig du føler etter å gjøre den minste bit av trening. Legg merke til om du puster tyngre enn vanlig eller hvis du er svett mer enn du bør være for mengden av trening. Hvis det virker som du er langt mer sliten enn du burde være, kan du være i begynnelsen stadier av hypertensjon.

Andre symptomer

Det er flere andre symptomer som kan oppstå i en pasient med hypertensjon. En av disse er en økt produksjon i urin eller en smerte som følger med utvisning. Dette kan bety at hypertensjon har begynt å forårsake nyreskade, som kan til slutt ødelegge nyrene hvis trinnene ikke blir tatt for å senke blodtrykket. Hvis det er mer hyppig vannlating, vil det være færre elektrolytter i kroppen, og det vil bli dehydrert, noe som gir huden en matt og livløst utseende. Hypertensjon kan også påvirke øynene. En person som har denne tilstanden kan begynne å få lesjoner bak øynene som kan resultere i blindhet i mer avanserte tilfeller.