Digidexo.com

Obstruktive Shock Tegn og symptomer

Obstruktive Shock Tegn og symptomer


Shock er en tilstand der celler og organer i kroppen ikke får nok oksygen. Støt kan føre til celle-og organ dysfunksjon og død. Hindrende sjokk er karakterisert ved en mekanisk feil som resulterer i forstyrrelser av fylling og tømming av hjerte og store fartøy.

Mental Status

Obstruktiv sjokk, som med andre typer sjokk, resulterer ofte i en endret mental status. Personer som lider av sjokk vil ofte være svært forvirret. De klager ofte av å være sløv, svak og søvnig. Pasientene vil stille et sterkt ønske om å sove og kunne gå inn i koma i mer avanserte stadier av obstruktiv sjokk hvis ubehandlet.

Vitals

Blodtrykk og puls har en tendens til å være svært lav. Blodtrykket kan være uoppnåelig under sjokk. Puls kan generelt bare bli palpatert ved de femorale og carotis fordi disse er nærmere hjertet. Hvis du kan finne en puls, vil det mer enn sannsynlig være svak og meget rask. En økt pustefrekvens kan følge obstruktiv sjokk og kan føre til hyperventilering.

Utseende

Huden vil se grå eller blålig, veldig blek og vil være kul og klam. Hender, føtter, øreflippene, nese og neglesengen er gode indikatorer på sjokk. De viser ofte cyanose og nedsatt blodtilførsel tidligere enn andre deler av kroppen. Kapillær fylling er også redusert med obstruktiv sjokk. Dette kan enkelt måles ved å trykke på negl; negl blir hvit, men fargen vil komme tilbake når den slippes, noe som indikerer kapillær fylling. Jo raskere farge avkastning etter løslatelse, er den mer effektiv kapillær fylling.

Annet

Pasienter kan vise andre tegn og symptomer på obstruktiv sjokk. Brystsmerter, feber, hodepine, magesmerter og hevelse kan observeres. Tegn og symptomer vil variere i forhold til den enkelte pasient, type obstruksjon forårsaker sjokk og alvorlighetsgraden av sjokk at den enkelte opplever. Noen tegn eller symptomer som indikerer sjokk bør tas opp umiddelbart av en medisinsk faglig.