Digidexo.com

Bivirkninger fra Misbruk av isopropylalkohol

Rubbing alkohol eller isopropyl alkohol, ikke er beregnet på konsum og kan være svært farlig å drikke. Det er litt mer potent enn etanol, og selv om den ikke har de samme risiko for nyresvikt, kan det likevel være dødelig for svelges.

Typer alkohol

Etylalkohol, eller etanol, er den type alkohol som vanligvis finnes i alkoholholdige drikker. Det er også tre typer toksiske alkoholer: metanol, etylenglykol, og isopropyl-alkohol, også kjent som isoproponal, den primære bestanddel i isopropanol.

Øyeblikkelige effekter

Inntak av isopropyl rubbing alkohol vil forårsake sentralnervesystemet, ligner på effekten av å drikke vanlig alkoholholdige drikker som inneholder etylalkohol. Det absorberes raskt, og er mer potent enn etylalkohol, noe som gjør alkoholforgiftning en større risiko.

Bivirkninger

I tillegg til forgiftning, kan isopropylalkohol irritere mage-tarmkanalen, som forårsaker oppkast eller magesmerter. Det er også ofte resulterer i en fruktig lukt på brukerens pust og urin som et resultat av utskilt aceton.

Alkoholforgiftning

På grunn av sin styrke, kan rubbing alkohol være dødelig ved mye lavere doser enn etylalkohol. De viktigste symptomene på en toksisk dose av isopropyl er ekstrem sløvhet og koma, eventuelt ledsaget av oppkast.

Behandling

Hvis du mistenker at noen har fått i seg en giftig dose av isopropyl alkohol, søke behandling for dem umiddelbart. Støttende behandling inkludert intravenøse væsker kan hjelpe skylle alkohol fra pasientens system, men på grunn av den raske frekvensen av absorpsjon, kan de allerede har absorbert en dødelig dose før de kan behandles.